Откриват 7-метров пожарникарски маркуч в килията на Сумиста

0
Преместен е от София в килия в друг град, следят да не избяга
Преместен е от София в килия в друг град, следят да не избяга Снимка: Георги Кожухаров

7-метров пожарникарски маркуч (шланг) е бил открит в помещение в софийския затвор, ползвано от осъдения на доживотен затвор като бос на бандата на Килърите Петър Стоянов - Сумиста, съобщи високопоставен източник, предаде “24 часа”.

Проверяващи се натъкнали на необичайната находка през лятото, но случката била запазена в тайна и не е ясно дали е документирана.

Сумиста обяснил, че маркучът му бил нужен, за да тренира и да поддържа спортната си форма. Как се е сдобил с него, не се знае. Внасянето на подобни вещи е забранено заради опасения, че могат да послужат за организиране на бягство.

Още през 2017 г. имаше оперативна информация, че един от бандата на Килърите е искал от познат заем от 70 000 евро. Тогава съмненията бяха, че Килърите търсят пари, за да отмъстят на полицаи и прокурори, участвали в разследването срещу тях.

Сумиста бе осъден на доживотен затвор заедно с бившия гард на Бай Миле - Васил Костов - Кеца, и търновския бизнесмен Георги Вълев. Те бяха признати за виновни за участие в банда за мокри поръчки, свързани с убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, с побои, палежи и лихварство. Янко Попов - Туцо пък получи 10 г. затвор като помагач на бандата.

Според наш източник в затвора Сумиста общувал с Йордан Колев, който преди години бе оправдан по делото за взрива, убил аптекарката Христомира Атанасова, но през 2015 г. бе осъден на 6 г. затвор по друг случай за държане на взрив и наркотици. Колев бе даден на спецсъда за това, че улеснил опит за убийство на плевенски бизнесмен, като дал тротил на пишман атентатори, но съдът го оправда по този пункт от обвинението.

От Министерството на правосъдието (МП) заявиха, че в спалното помещение на Сумиста не е открит маркуч, но не уточниха дали шланг е намерен в друго помещение.

Претърсвания и обиски се правят периодично. Като част от предприетите мерки за ред и сигурност Сумиста е преместен в друг затвор”, казаха още от МП за “24 часа”. Според наш източник босът на Килърите вече обитава килия в Белене.

Най-често надзирателите намират в килиите джиесеми или дрога. В края на юли при внезапна проверка в спалното помещение на Туцо бе открит телефон, пъхнат в бельото му. Затворникът получи най-лекото наказание - предупреждение, и прокуратурата разпореди проверка по случая.

МВР още не е открило Радослав Колев, който на 3 април избяга от софийския затвор заедно с рецидивиста Владимир Пелов. Оказа се, че затворниците са разполагали с нож и пистолет. Два месеца по-късно Пелов бе убит в престрелка в Ботевград с Марио Панчев, който също почина от раните си 3 дни след стрелбата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари