Георги Свиленски осъди прокуратурата да му плати над 20 000 лева

1
Прокуратурата е осъдена по делото за "Софийски имоти"
Прокуратурата е осъдена по делото за "Софийски имоти"

Прокуратурата е осъдена по делото за "Софийски имоти"

Прокуратурата е осъдена да плати над 20 000 лева на депутата от БСП Георги Свиленски по делото за "Софийски имоти", след като беше съден и оправдан по него като член на Съвета на директорите.

Искът на Свиленски в Софийския градски съд срещу обвинението е бил за 100 000 лева, съобщи Lex.bg след извършена проверка.

Съдия Вергиния Мичева от СГС осъжда прокуратурата да му плати само 15 000 лева за морални вреди от незаконното обвинение, като приема, че наказателното дело не е причинило на Свиленски по-големи от нормалните за всеки подсъдим притеснения.

Държавното обвинение обаче трябва да плати на депутата и близо 4500 лева за имуществени вреди, и над 1300 лева за разноски.

Делото, по което Свиленски беше подсъдим, започна през 2010 г. и продължи близо 7 години. Той беше обвинен в безстопанственост с още 12 души от ръководството на „Софийски имоти“, включително и бившия директор на дружеството Тошко Добрев за продажба на 4 общински имота на цени, които според обвинението са по-ниски от пазарните и от това са настъпили щети за близо 2 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари