Георги Рачев: До първа пролет ще се радваме на топло време

0
В събота и неделя ще има много повече слънце и температурите ще се повишат, добави той
В събота и неделя ще има много повече слънце и температурите ще се повишат, добави той Видео: bTV

В събота и неделя ще има много повече слънце и температурите ще се повишат, добави той

До първа пролет ще има хубаво и топло време. Днес и утре ще бъде дъждовно. В четвъртък и петък ще е хладно“, коментира климатологът проф. Георги Рачев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

Днес в южните части на страната има шанс да прегърми. Същото е в сряда. В четвъртък ще бъде облачно с краткотрайни превалявания. В събота и неделя ще има много повече слънце и температурите ще се повишат“, добави той.

В Бургас днес и в сряда ще има валежи. Там ще е малко по-хладно. Температурата на водата е около 9 градуса. В Добрич ще бъде 9-10 градуса. Хладно е за сезона, но очакваме повишение на температурите“, посочи проф. Рачев.

Във Велико Търново ще превали и в четвъртък. В Плевен в сряда ще има малко затопляне и слънчево време. В четвъртък и петък ще бъде облачно.

Климатологът обърна внимание на температурите в Камбоджа и Тайланд, където в момента е 35 градуса.

Влажността на въздуха в южната част на Камбоджа е 95%. Практически си като русенско варено в собствен сос. Човек не може да се охлади. Това нещо ще продължи цял месец. В Южна Сахара в момента е 45 градуса“, обясни проф. Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари