Георги Рачев: Да не говорим за този „сладур“, който джитка в Русе със 180… това е безумие!

2
Климатологът скастри поредния джигит на пътя, шофирал с меко казано несъобразена скорост
Климатологът скастри поредния джигит на пътя, шофирал с меко казано несъобразена скорост Снимка: bTV

Климатологът скастри поредния джигит на пътя, шофирал с меко казано несъобразена скорост

Очаква ни хубаво и топло време, необичайно за сезона, но все пак имайте едно на ум за мъглите, които се получават, тъй като те са много опасни – така започна прогнозата си за времето тази сутрин климатологът проф. Георги Рачев.

А малко след предупреждението му за мъглите, той скастри поредния джигит на пътя, шофирал с меко казано несъобразена скорост от 180 километра в час.

„Да не говорим за този „сладур“, който джитка в Русе със 180… това е безумие! Просто не е мъжкарско!“, отсече проф. Рачев в сутрешния блок на bTV.

По думите му иначе, времето в цялата страна ще преобладава топло и слънчев, а тази година е най-топлата от последните насам.

„Пак бием рекорди, последно през 2016-та и 2020-та беше толкова топло, тогава беше по-топла Земята средно с 1 градус годишно“, заяви проф. Рачев и добави, че най-топлата Коледа досега е била през 2017-та, когато в Монтана градусите са достигнали рекордните за този период от годината 22 градуса.

Според европейската служба за изменение на климата „Коперник“ тази година имахме пет най-топли поредни месеца – юни, юли, август, септември и октомври. Октомври бе с над 3 градуса над нормата.

Общо 9 месеца от годината са били с температури над нормата.

„България преживя огромен период на поднормални валежи със сериозно засушаване в месеците от май до октомври. За сметка на това – през ноември почти над цяла България паднаха два пъти повече валежи от нормалното“, добави още климатологът. И още:

„Има вероятност 2024 г. да е още по-топла от 2023 година, но добрата новина е, че феноменът „Ел Ниньо“ затихва и може би през март се очаква равновесна фаза. Въпреки това, нивата на въглероден диоксид са рекордно високи“, поясни климатологът.

„Днес не само в София, но и във Варна, а също и във Велико Търново, изобщо в цялата страна ще се радват на топло време. Съвсем леко ще се прокрадва ветрец, който да напомни, все пак, кой сезон би трябвало да бъдем“, каза проф. Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    До професора Ра Ра Ра Чеф
    Е ние си имаме и един тука, дето си джитка с две колежки на работен ден. Кажи нещо за него. Само като влезе на работа и камерите в кабинета му се изключват, че вече веднъж го фана жена му. Абе голям майтап е било, ама после развод в село Чуй Петльово. Ама като си Доктор на Йордеческите Науки, си мислиш, че всички коБри са твои.
  • 12
    5
    www
    Явно е човек на когото трябва щом го няма в новините.
  • 7
    4
    Недоумяващ
    Ами, ако това е вятърът.....
  • 20
    3
    Иван
    Кой е тоз бастун дето е карал с такава скорост 180 км/час в Русе? И защо не е санкциониран? Камери има в целия град. #МВР #Сектор пътна полиция #КАТ #Русе #джигит
  • 15
    2
    Питанка
    Каква точно е колата на този "истински мъШ"? И кой и как установи скоростта му?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари