Протестна песен прозвуча в Русе

3
Десетки културни дейци пяха "Без култура няма държава и без култура всичко е плява"
Десетки културни дейци пяха "Без култура няма държава и без култура всичко е плява" Видео: КИС 13

Десетки културни дейци пяха "Без култура няма държава, без култура всичко е плява"

Десетки дейци на културата излязоха на протест в Русе срещу системното недофинансиране на сектора.

Те настояха и за достойни възнаграждения. Категорични са, че ако исканията им не бъдат чути, ще предприемат общонационални ефективни стачни действия, информира телевизия КИС 13.

В протеста пред Дома на културата в Русе се включиха работещи в различни културни институции. По думите им, заради неефективни методики за финансиране, е налице интензивен отлив на специализирани кадри, и нива на заплащане в голяма част от културните институти по-близки до минималните, отколкото до средните за страната.

Неработещите методики за финансиране са накарали държавните културни институти да абдикират от най-основните си обществени функции, коментираха протестиращите. Актьорите от Държавния куклен театър изразиха недоволството си от водената от държавата политика с протестна песен.

Културните дейци предупреждават, че ако не видят реални стъпки и решения, ще пристъпят към ефективни действия за защита на интересите на сектора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    До ХАХАХА
    Какви комуняги бе, тролче ДеБилно ? Комуняги са господарите ти Бойкикев и Гнома, те ли измислят протестите ?
  • 0
    9
    Плочкаджия
    Тая, с впитите дънки и червена барета не изглежда недохранена. Баш си е коледна свиня. То това от зеле не става. Муаала е сланина от 16 лева килото.
  • 0
    8
    Вижте ги!
    Ама много хубаво ги рагледайте тия красавци. От всеки три хляба, които сте изработили, единия го изяждат те! Какво произвеждат е мистерия!
  • 7
    7
    плюс минус
    По време на т.н. демокрация дотолкова ли изглупихме, че завряхме културата под миндера? Добре, че все още има хора, отдадени на науката, на културата, на образованието...
  • 6
    6
    Гьобелс
    Като чуя за култура и се хващам за кобура. Тия некадърници не могат да си изкарват прехраната сами с качествени преставления и продукции като пълнят залите със зрители и сега искат от бюджета, т.е. от нас народа, да им пълним некадърните и ненаситни гърла. Смърт на ментетата културисти! Ха-ха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари