Георги Гьоков: Осигуровките трябва да се увеличат

2
Това трябва да стане за сметка на по-високо доходните групи, счита Гьоков
Това трябва да стане за сметка на по-високо доходните групи, счита Гьоков Видео: NOVA

По думите на Гьоков не е било прието нито едно предложение на БСП по бюджета

Пенсионната система няма как да фалира по никой начин. Тя в момента се дофинансира почти на 50% от държавния бюджет с данъци. Осигуровките са много ниски, трябва да се увеличат за сметка на по-високо доходните групи. Това заяви бившият социален министър от БСП Георги Гьоков, предава NOVA.

По думите му не е било прието нито едно предложение на БСП по бюджета. "Всички те за нас са важни, премислени са, не са популистки. Казали сме откъде ще дойдат парите - 1,8 млрд. Около 100 млн. ще дойдат от повишена събираемост на ДДС, 700 млн. от намаляване на капиталовите разходи. Над милиард от увеличаване на дефицита, което е 0,54 от БВП. По-лошо от намаление на капиталовите разходи е неизпълнението им. За 2022 г. 5 млрд. са били предвидени, а не са усвоени. Накрая на годината неусвоените пари могат да бъдат насочени, където са необходими средства. Защо да го правим чак накрая, като сега предвиждаме огромни разходи, само за да се представим пред света, че искаме икономически растеж, а да не се усвоят", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Балканеца
    Пенсионната система няма как да фалира по никой начин. Тя в момента се дофинансира почти на 50% от държавния бюджет с данъци ---- гьоков, с първото изречение издрънкваш тотална глупост, а с второто сам се опровергаваш. Система, която се дофинансира наистина няма как да фалира, вече е фалирала! А като вдигнете осигуровките единствено ще стимулирате и малкото кадърни останали в кочината да се евакуират още по- бързо. А може би това точно искате. Щото ако не искахте това, щяхте да предложите промяна на данъчното облагане, таван на облагаемия с плосък данък доход, и нарастваш данък с нарастване на дохода. Но вие милиардерите и милионерите няма да пипнете, нали те са ви началниците, осигуровките ще вдигате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари