Генералния секретар на НАТО: Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник

4
Обръщение на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод 18-ата годишнина от приемането на България в НАТО
Обръщение на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод 18-ата годишнина от приемането на България в НАТО

Обръщение на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод 18-ата годишнина от приемането на България в НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи видео обръщение към председателя на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателя Кирил Петков и народните представители по повод 18-ата годишнина от приемането на България в Алианса. Видеото е публикувано на сайта на парламента тази вечер.

На днешната дата преди 18 години Вашата страна стана член на нашия съюз, като България оттогава неизменно е била отдаден съюзник, заявява генералният секретар на НАТО. Той благодари за приноса на България към общата сигурност, като отбелязва, че това важи в не по-малка степен и за региона на Черно море, който е от голямо стратегическо значение за НАТО.

Българският принос е още по-значим в този решаващ момент за нашата сигурност, казва Столтенберг по повод войната в Украйна. Съюзниците в НАТО осъждат тази война и призовават президента Путин да я прекрати незабавно, да изтегли всички свои войски и да се обърне към дипломацията, посочва той.

"Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник. Един за всички и всички за един", заявява Столтенберг. Той насърчава България и всички съюзници да инвестират най-малко 2 процента от БВП за отбрана.

Знам, че мога да разчитам все така на ангажираността на България в НАТО в бъдеще, казва още в обръщението си генералният секретар на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    10
    до 7
    То и Украйна не е част от НАТО, ама ни натискат да им помагаме. Иначе НАТО как помогна на Грузия? Изобщо случвало ли се е да помага? Осемдесетте години на миналия век воюваха Гърция и Турция . Нещо да са направили от НАТО? Както казах вчера, НАТО е търговска организация. На нея и е през оная работа кой кого напада , важното е да им пласира оръжията си!
  • -5
    9
    Spermaman
    Да бе, острова не беше, ама завоевателя беше от НАТО. И ко праим? Или за нашите копелета си затваряме очите.
  • 0
    8
    ...
    "Ще пазим България до последният българин, както защитаваме разработките си в Украйна до последният украинец" - основното мото на САЩ
  • 3
    7
    до 6
    Не, че съм фен на НАТО, но Кипър тогава не беше част от НАТО. И нямаше как да се задейства прословутия член.
  • -1
    6
    Spermaman
    Що не опазихте остров Кипър, 1974-та бе селяци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари