Г-н Кмете, кои са галениците на местната власт?

4
Битува мнението, че поне 30% от парите по тези европейски проекти се изплащат като комисионни за купуване на влияние и спокойствие!
Битува мнението, че поне 30% от парите по тези европейски проекти се изплащат като комисионни за купуване на влияние и спокойствие!

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

където и да се намирате извън залата в този момент,

Правя изказване относно отделни процедури по проекта „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“.

В Община Русе, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 г. – 2020 г., инвестиционен приоритет 3 „Градска среда“, съфинансиран от Европейския съюз чрез „Европейски фонд за регионално развития“ е сключен Договор на 12.12.2016 г. за изпълнение на проекта „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Проектът включва и 16 процедури по Закона за обществените поръчки.

По този повод искам да задам следните въпроси:

1. За увеличаване на прозрачността, повишаване на обществената информираност за безвъзмездното финансиране и популяризиране на дейностите по този проект трябва да бъдат доставени 100 бр. тефтери органайзери, 100 бр. конферентни папки, 200 бр. стенни часовници, 200 бр. комплекти автоматични химикалки и моливи в калъф, 200 бр. външна преносима батерия, 200 бр. флаш памет, 200 бр. чаши за топли напитки – стават и за греена ракия, 200 бр. платнена еко чанта или общо 1 400 бройки. Така се създават нови 1 400 бройки русенци – убедени европейци.

На каква стойност са тези промоционални материали? Кога, къде  и на кого са били или ще бъдат раздадени промоционалните материали?

2, Процедури № 9 и № 10, всяка от тях за по 50 000 лв. се отнасят до „Избор на изпълнител за информация и публичност“. С кои изпълнители са сключени договори по тези две процедури поотделно и на каква стойност ?

3. Процедури № 11, № 12, № 13, № 14, № 15 и № 16, всяка от тях за по 104 376 лв., се отнасят за „Избор на екип за управление на проекта“. С кои физически лица поотделно, на каква стойност и какъв вид договори са сключени?

Всички данни за проведените процедури са взети от сайта на Министерски съвет на Република България!

Уважаеми господин кмете,

Ако се притеснявате да ми дадете публични отговори на втория и третия въпрос за имената на медиите галеници на местната власт и за имената на щастливците избрани да управляват този проект, можете да ми дадете писмени отговори поставени в рекламна, задължително прозрачна еко чанта, за да се вижда добре, че в нея няма банкноти, тъй като между русенските данъкоплатци битува мнението, че поне 30% от парите по тези европейски проекти се изплащат като комисионни за купуване на влияние и спокойствие!  

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари