Фурнаджийска лопата: ГЕРБ вече не искат отмяна на “зеления сертификат” за всички

0
Така окончателно се сложи край на сагата "за" или "против" зеления сертификат за депутатите и гражданите
Така окончателно се сложи край на сагата "за" или "против" зеления сертификат за депутатите и гражданите Снимка: БТА / архив

ГЕРБ-СДС се отказа от искането си да задължи здравния министър проф. Асена Сербезова да отмени зеления сертификат в страната.

По време на днешното заседание на комисията по конституционни и правни въпроси в парламента стана ясно, че точката за разглеждане на предложението за премахването на документа е отпаднала от дневния ред. Причината - вносителите от ГЕРБ-СДС са оттеглили проекторешението си, съобщи OFF News.

Така окончателно се сложи край на сагата "за" или "против" зеления сертификат за депутатите и гражданите.

Закана за внасянето на предложение за отмяна на документа дойде от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова минути след като тяхното предложение за въвеждането му за депутатите беше отхвърлено. Няколко дни по-късно последва втори опит за въвеждането на зеления сертификат с внесеното от ДБ предложение на по-детайлен проект за решение. Депутати от ГЕРБ-СДС пък внесоха контрапредложение - отпадането на документа за всички граждани.

Инициативи в посока отмяна на зеления сертификат се очакват единствено от "Възраждане". Парламентарната група на Костадин Костадинов остава единствената, която ще брани отпадането на документа. "Възраждане" вече са внесли проекторешение за отмяна на зеления сертификат за депутатите. Освен това тази парламентарна група обяви в началото на месеца, че ще търси подкрепа, за да сезира Конституционния съд за променените правила за достъп до сградите на НС, които предвиждат депутатите да влизат само със зелен сертификат. За да бъде сезиран КС, е необходима подкрепата на 1/5 от народните представители или общо 48 подписа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Българин
    Гнусните антибългарски калинки на Тиквата от ОПГ ГРОБ повече НИКОГА няма да помиришат власт!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари