"Франкенщайн": Брак по сметка, който е неизбежен

0
Кузман Илиев: Както и да го наричаме това е една коалиция
Кузман Илиев: Както и да го наричаме това е една коалиция

Кузман Илиев: Както и да го наричаме това е една коалиция

Кабинет на ротационен принцип има в Румъния, но е невъзможно, ако няма коалиционно споразумение, не става с джентълменско. Там било за година и половина, заяви политологът Румяна Коларова в предаването "Здравей, България" по NOVA. Ротационен принцип бил пробван в Израел, Турция, Македония, допълни икономистът Евгений Кънев.

Брак по сметка, който е неизбежен. И ГЕРБ, и ПП са от едната страна на барикадата, допълни финансистът Кузман Илиев.

Според анализатора Милен Керемедчиев страната ни се нуждае панически от правителство. "Показваме, че не следваме европейските инициативи. Смятам, че това събиране е тип "Франкенщайн", но се нуждаем от правителство, защото положението е катастрофално", допълни той.

Според Румяна Коларова всяко едно редовно правителство било по-добро от служебното. "Не можеш да се бориш с мафията с някакви български решения, като например неприемането на закони 6 месеца, ареста на Бойко Борисов и др.", добави тя.

"Както и да го наричаме това е една коалиция", смята Кузман Илиев. "Само за няколко дни видяхме, че главният прокурор може да бъде атакуван и от собствените си подчинени. Значи може", обясни Кузман Илиев.

Според Керемедчиев обаче Гешев може да разбие такъв тип споразумение, да извади компромати за всички политически сили. Той допълни, че двама човека в момента не искат да има правителство - Гешев и президента. Те вървели в посока да няма правителство.

Според Коларова с разобличаването Гешев може да се саморазобличи.

"Емоционалният момент е много голям, колко силно нещо може да извади Гешев. Той има и силен политически потенциал", допълни Кузман Илиев. Коларова е на мнение, че "персона като Гешев не може да бъде пречка за едно проевропейско правителство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари