Фотоконкурсът „Обичаме Русе“ търси най-атрактивните снимки

1
Инициативата има за цел да покаже красивата страна на Русе и всичко хубаво, което се случва в града
Инициативата има за цел да покаже красивата страна на Русе и всичко хубаво, което се случва в града

Инициативата има за цел да покаже красивата страна на Русе и всичко хубаво, което се случва в града

Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ отново отправят предизвикателство към любителите на обектива чрез фотоконкурса „Обичаме Русе“. Това е четвъртото издание на инициативата, която има за цел да покаже красивата страна на Русе и всичко хубаво, което се случва в града.

Идеята на конкурса е да бъдат насърчени всички граждани, фотолюбители и професионални фотографи да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти от най-големия дунавски град в България.

В раздел „Бизнесът на Русе“ и тази година организаторите очакват да получат снимки от работния процес на всички сфери на бизнеса в града. Участниците ще бъдат класирани на база професионален опит в две категории – „Любители“ и „Професионални фотографи“.

Снимки могат да участват и в станалите вече традиционни категории „Аерофотография“, „Пейзажи“ и „Събития и уловени моменти“. Повече информация за тези раздели може да научите от пълния регламент на фотоконкурса.

Участниците могат да се включат със снимки, които представят значими сгради, паметници, панорами, забавни моменти от тяхната работа, интересни машини, с които боравят, събития или просто приключения от град Русе. Необходимо е снимките да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност.

Право на участие във фотоконкурса имат всички желаещи, любители и професионални фотографи, без ограничения във възрастта. Лица, ненавършили 18 години, могат да участват единствено след съгласието на своите родители или законни настойници.

Всеки автор може да участва с максимум 5 снимки във всеки от обявените раздели. Снимките за фотоконкурса трябва да са не по-стари от 1 г. (да са направени през 2022 или 2023 г.). Те следва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката - до 500 знака. Големината на изображението да е не по-малка от 3000 и не по-голяма от 5000 пиксела по дългата страна. Нужно е резолюцията на изображенията да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10 mb. Необходимо е всеки да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).

Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на адрес [email protected] от 23 август до 20:00 часа на 15 октомври.

Фотографиите ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Фондация „Русе – град на свободния дух“, „Холлеман България“, „Тива Плюс“, Община Русе и др. Критериите за оценка са принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност, визуално въздействие.

Фаворит на публиката също ще бъде избран чрез вот във Фейсбук страницата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Гласуването може да бъде направено от 18 октомври до 23:59 часа на 28 октомври.

Наградите ще бъдат обявени и връчени на специална церемония при откриване на изложба, в която ще участват победителите, класирани от журито във всяка категория, предвидени са и парични награди.

Повече за фотоконкурса можете да намерите на фейсбук страницата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, както и на нейния уеб сайт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари