Фондация „Етническа хармония“ кани на концерт в Русе

4
Над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно”
Над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно”

Фондация „Етническа хармония“ кани на концерт на 12 декември от 17:30 ч. в Пленарната зала на Община Русе.

 Над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно” на фондация „Етническа хармония“.

Публиката ще се наслади на истинско етно-пиршество за сетивата в звук, танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина. Част от участниците са лауреати на международни престижни конкурси. От сцената за пореден път ще струи много настроение и много български, арменски, турски, ромски и руски фолклор.

Над десет танцови и музикални състава от Русе и региона ще вземат участие в концерта „Да празнуваме заедно“. Най-малките изпълнители на сцената ще са децата от Детска градина „Пинокио“, както и децата от балетната школа към читалище „Захари Стоянов“, с ръководител Снежана Байчева. Коледари ще ни въведат в тайнството на Рождество Христово и ще изрекат наричания за здраве и благоденствие от сцената, за да е здрава и богата новата година. Китка песни от различни фолклорни области ще поднесат певиците от НУИ „Веселин Стоянов“.

Зрелищно ревю с изискани тоалети е един от интересните акценти в програмата на концерта „Да празнуваме заедно“. Момичетата и момчетата от професионална гимназия по облекло ще дефилират със специално подготвена колекция. Атрактивни акробати, завоювали множество награди от състезания, за поредна година ще покажат върховите си постижения на сцената на концерта „Да празнуваме заедно“ в пленарната зала. С весели приказни костюми и коледни песни на руски и български ще участва и вокална група „Детски свят” при СОУЕЕ с ръководител Теодора Петрова.  Чаровникът Серджо Авакян традиционно ще поздрави публиката с най-новите песни в своя репертоар. Много екзотично настроение ще внесат и момичетата и момчетата от арменския състав „Хоменътмен“. Турски, български и ромски фолклор ще представят децата от музикална формация „Дунавски звуци” при дружество „Гюнеш”, които традиционно се изявяват с много желание, танци и феерия от разнообразни автентични и модерни костюми. Най-добрите латино танцьори от Русе ще внесат много екзотично настроение сред малки и големи в залата. Единственият в България тамбурашки оркестър също ще се изяви с най-новия си репертоар. Както подобава на всеки празник, от сцената на концерта „Да празнуваме заедно“ ще струи и много български фолклор.

И тази година добрият и щедър Дядо Коледа ще подготви богата почерпка и подаръци за малки и големи. Публиката в залата традиционно също ще се наслади на Коледни кулинарни изненади.

Идеята на концерта „Да празнуваме заедно“ е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Елиас Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония.

„Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен. Фондация ‘Етническа хармония’ двадесет и втора поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Каним всички русенци и гости на града да дойдат и се насладят на таланта на нашите деца за два часа и с много музика, танци и етно-предизвикателства се пренесат във вълшебството на Коледните и Новогодишни празници“, споделя г-жа Румяна Куцарова, председател на Управителния Съвет на фондация „Етническа хармония“.

Традиционният концерт „Да празнуваме заедно” събира на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на поредна успешна година за организацията, изпълнена с етно-предизвикателства и интересни международни проекти в областта на гражданското образование от Белгия, Германия, Холандия, Румъния, Албания, Словения и др. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари