Фирмата, с интерес към Бившата полиция в Русе, се оказва без дейност и служители

7
На адреса, на който е регистрирана “Екатерина Кепитъл” са регистрирани още 5 фирми, като името на Мустафов фигурира само в една от тях – регистрираната на 21 септември МУСТАФФ ООД. Тя е със 100 лв. уставен капитал
На адреса, на който е регистрирана “Екатерина Кепитъл” са регистрирани още 5 фирми, като името на Мустафов фигурира само в една от тях – регистрираната на 21 септември МУСТАФФ ООД. Тя е със 100 лв. уставен капитал Снимка: Dunavmost, архив

Справка в Търговския регистър показва, че регистрираната на 28 юни 2018 г. фирма “Екатерина Кепитъл” в края на 2019 г. е отчела оборот от 256 000 лв. и нула лева печалба

Това пише днес TVN в свое разследване.

Фирма “Екатерина Кепитъл” проявява интерес за възстановяване на сградата на първото застрахователно дружество “България”, или известната още като Бившата полиция, на улица “Александровска” в Русе. Това заяви пред Дарик радио изпълнителният директор на фирмата Меджнун Мустафов. По думите чу, вече има водени разговори с част от собствениците, които притежават близо 30 % от имота, и са готови да ги продадат. По думите му, инвестицията ще е около 10 млн.лв.

До тук, нищо друго, освен адмирации. Справка в Търговския регистър обаче показва, че регистрираната на 28 юни 2018 г. фирма “Екатерина Кепитъл” в края на 2019 г. е отчела оборот от 256 000 лв. и нула лева печалба. За следващите години няма посочени финансови резултати. Фирмата е с 1000 лв. уставен капитал и е собственост на Сергей Николаевич Клочко, който държи 74% от капитала и на Сафет Ахмедова Мустафа с 24% дял. Управлява се от Сергей Клочко, посочено е че има назначен един единствен работник.

На адреса, на който е регистрирана “Екатерина Кепитъл” са регистрирани още 5 фирми, като името на Мустафов фигурира само в една от тях – регистрираната на 21 септември МУСТАФФ ООД. Тя е със 100 лв. уставен капитал, 80% от които са притежание на Мустафов и 20% – на съдружника му Денислав Василев Калдарев. Като предмет на дейност са посочени производство на парфюми и тоалетни продукти, търговия на едро и дребно с парфюмерийни и козметични стоки и сапуни, изготвяне на маркетингови стратегии в областта на парфюмерията и козметиката; търговия на едро и дребно във всичките й форми; покупка на стоки и други вещи, с цел продажба в първоначален, или преработен вид; покупка на недвижими имоти с цел продажба, отдаване под наем; консултантска дейност; услуги на български и чуждестранни физически и юридически лица; търговско представителство на чуждестранни дружества; маркетинг; рекламна и информационна дейност, вътрешен и международен транспорт, всякакъв вид транспортна дейност; спедиционна дейност;, както и всякаква друга дейност, която не е забранена от българското и европейското законодателство. Няма назначени работници, няма и финансови резултати. Кога и как е работила по известната Мантова къща в центъра на града, не е известно.

Не е известно и от къде и как това дружество ще осигури 10-милионната инвестиция. „Намирисва“ като на „Еонметал България“, която щеше да възстановява летище Русе и за която вече малцина си спомнят…

Въпросителни възникват и при връщане назад в годините. Справка в архивите на ТВН  показва, че името на Мустафов нашумя в Русе през 2008 г. Тогава, в качеството си на председател на Сдружението за икономическо и социално сътрудничество между България и Русия той развиваше активна медийна кампания в Русе. Резултатите обаче се изчерпиха само с няколко пищни коктейла и връчване на почетни отличия в бившия р-т „Екатеринодар“ и един скандал в руския град Краснодар, където бе обвинен от властите в опит да убие жена си. Според обясненията му тогава, проблемите идвали от нежеланието на жена му за подялба на имуществото, след като руски съд ги е развел без неговото знание. На Мустафов беше издадена забранителна заповед за напускане на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Свилен
    Това така пълно и всестранно разследване къде остана? Нещо не виждам статията с "ГОРЕЩОТО" разследване на ТВН??? Нали преди година тия от русенската ТВН правиха реклама на Екатерина, че продавали апартаменти ново строителство в кв. Родина??? Кога ТВН пише истини вече не можем да разберем русенци, това телевизия ли е, клюкарник ли е, новините достоверни ли са, разследванията Ви кои журналисти ги правят???
  • 7
    5
    русенец
    Каквито бизнесмените, такава и държавата. А "държавата" си е пълен ташак.
  • 4
    4
    Сиси боатъ
    Утре ще направя коментар по случая. Сега само ще намекна,че е палячо.
  • 24
    3
    Маджун
    Е велик бизнесмен... А Пенчо велик кмет...
  • 12
    2
    Свилен
    Като нямали дейнсот тази сграда кой я строи и продава апартаменти?https://ekaterinacomplex.bg/ Голямо поръчково разследване направил Свилен... Все пак имаме интереси на Николово с бившата архитектка на Община Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари