Фестивалът на торта Гараш идва с много забавления и кулинарни наслади

3
Събитието е насрочено за 16 септември, събота
Събитието е насрочено за 16 септември, събота Снимка: Община Русе

Събитието е насрочено за 16 септември, събота

На 16 септември /събота/ ще се проведе второто издание на Фестивала на торта Гараш. Събитието е организирано от Община Русе, ОП "Русе Арт", Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, както и представители на бизнеса и местните културни институти. Фестивалът отново ще предложи кулинарни наслади и забавления за малки и големи.

11 сладкарници ще представят на русенци своите варианти на вкусната торта Гараш и други сладки изкушения. Желаещите да похапнат сладко и да подкрепят русенския бизнес ще могат да го направят, като закупят от множеството десерти, изложени под шатрите пред Съдебната палата.

Програмата ще започне в 10:00 ч., когато стартира Конкурсът за непрофесионалисти за най-добра торта Гараш. Той ще се проведе пред сградата на Доходното здание, а участниците ще представят както класически рецепти на известния десерт, така и свои варианти. Жури от професионалисти ще избере най-добрите сладкарски изкушения. Кметът Пенчо Милков също ще отличи най-вкусната според него торта Гараш, която ще грабне специална допълнителна награда.

В 11:00 ч. пред Съдебната палата най-малките русенчета ще могат да участват в състезателна игра, организирана от Спортна академия "Питър Пан".

12:00 ч. пред Съдебната палата е началото на кулинарната демонстрация на шеф Ради Стамболов, който ще зарадва присъстващите с Гараш трюфели.

Русенци ще могат да влязат в ролята на главния диригент на Държавната опера Димитър Косев в 12:30 ч., когато пред Доходното здание стартира "Русе дирижира Операта".

Камерен състав от Държавна опера Русе ще представи свои изпълнения пред Паметника на свободата в различни часове през деня.

Русенци ще могат да си направят снимка за спомен на специално обособения фото кът пред Доходното здание от 15:00 до 19:00 ч. Внушителна 3D рисунка, посветена на създадения в Русе десерт, ще краси площад "Свобода" и ще даде още една възможност на желаещите да си направят атрактивни фотоси.

След 17:00 ч. в градинката пред Доходното здание ще започне детската кулинарна работилница "Вкусно и полезно" с Деница Филева. Там ще се проведе и състезанието "Мама, татко и аз".

На сцената пред Съдебната палата в 17:30 учениците от ПГ по туризъм ще забавляват с анимация най-малките, а след тях са изпълненията на Школата за изкуство и култура "АРТи КУЛ".

През целия ден ще има организирани безплатни пешеходни туристически обиколки с екскурзовод. Те ще тръгват от Паметника на свободата в 10:30, 14:30 и 17:00 ч., като групите ще са за максимум 30 човека.

Кулминацията на Фестивала на торта Гараш ще стартира в 20:00 ч. пред Община Русе. На сцената ще се качат Танцово студио "Фрийдъм" и популярните изпълнители Били Хлапето и D3МО, които ще подгреят публиката за изпълненията на световноизвестния рапър от 90-те Nana.

Вечерта ще завърши с пищна заря.

Всички събития от Фестивала на торта Гараш са с вход свободен. Програмата по часове вижте тук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Оха
    От общината от кога чакат десерта
  • 2
    1
    Сладкарка
    Ама Бренчо и от торти ли разбира, че ще връчва награда? Леле....Доктор, парашутист Офицер, ЕКОлог, строител, пожарникар, чайкоспасител, кучел'бител, ливадовладелец, и така нататък до безкрайност. Да попитаме Бъбъл какъв е ЕКСсобственика му а? Бъбъл Бау бе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари