Фермери във Великобритания протестираха с трактори пред парламента

0
100 трактора от цялата страна се събраха в Уестминстър, където надуха клаксоните си и издигнаха лозунги
100 трактора от цялата страна се събраха в Уестминстър, където надуха клаксоните си и издигнаха лозунги Снимка: AP

100 трактора от цялата страна се събраха в Уестминстър, където надуха клаксоните си и издигнаха лозунги

Британски фермери изкараха тракторите си пред парламента на Великобритания в центъра на Лондон, за да протестират срещу търговските споразумения след Брекзит, които според тях застрашават производството на храни.

Около 100 трактора от цялата страна се събраха в Уестминстър, където надуха клаксоните си и издигнаха лозунги, сред които "Подкрепете британските фермери" и "Брекзит е катастрофа".

"Стига вече", заяви пред АФП организаторката Лиз Уебстър от организацията "Спасете британското земеделие", като осъди обвиненията за "некачествен" внос, който "подбива" британските продукти, предава БГНЕС.

Великобритания подписа няколко търговски споразумения, откакто напусна Европейския съюз в началото на 2020 г., след като британците гласуваха за излизане от блока на референдум четири години по-рано.

Фермерите твърдят, че някои от сделките и липсата на проверки на вноса позволяват във Великобритания да влизат храни с по-лошо качество от държави с по-малко строги правила.

Те добавят, че политиката в Англия да се плаща на земеделските стопани за създаване на местообитания по екологични причини е отнела земя от производството на храни.

През последните месеци спорадично се проведоха няколко демонстрации срещу селскостопанската политика на консервативното правителство, което е на власт от 14 години, след Брекзит.

Британското селско стопанство осигурява около 60% от храната, консумирана в Обединеното кралство, но фермерите се опасяват, че този дял намалява.

Те също така казват, че страдат от нарастващите разходи и недостига на сезонни работници, много от които са чужденци и чието наемане е по-трудно след Брекзит.

Министър-председателят Риши Сунак обеща да подкрепи британските фермери, когато миналия месец заяви пред конференцията на Националния фермерски съюз, че "продоволствената сигурност на нацията" е "жизненоважна част от нашата национална сигурност".

Торите изостават значително от основната опозиционна Лейбъристка партия в проучванията на общественото мнение, тъй като общите избори се очертават по-късно тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари