Ферма показва как се правят млечни продукти

0
Животновъдна ферма от карловското село Васил Левски изгради демонстрационен център
Животновъдна ферма от карловското село Васил Левски изгради демонстрационен център Видео: БНТ

Животновъдна ферма от карловското село Васил Левски изгради демонстрационен център, в който всеки желаещ може да види как се правят млечните продукти.

Стопанството произвежда натурални продукти, които стават все по-популярни заради отличния вкус, защото са приготвени по традиционни български рецепти.

Производственият цех към животновъдната ферма е изграден миналата година и оттогава произвежда висококачествени продукти от биволско и овче мляко.

Никола Кулов, собственик на ферма в с.Васил Левски: „Предимствата са, че всеки, който пожелае, може да дойде, да погледне, да види как се прави традиционно сирене, традиционно кисело мляко. Това са продукти, натурални млечни продукти от мляко без абсолютно никакви добавки вътре.”

Качествените продукти, макар и по-скъпи, се радват на популярност, убеден е собственикът на фермата и затова планира да разшири производството си и с изделия от козе мляко. Никола Кулов обаче е притеснен, че ако бъдат завишени таксите за паша в защитените територии, животновъдството в Стара планина ще бъде застрашено.

Никола Кулов, собственик на ферма в с. Васил Левски: „Около 600 овце в нашата ферма имам, 150 биволи майки, 200 кози и 200 крави. Ако стане това чудо с тези такси хората ще прекратят да посещават Стара планина с животните и стадата и просто Стара планина ще замяза на джунгла след няколко години, който го е измисли това, това е безумие.”

Никола Кулов настоява за повече държавна подкрепа, за да се запази отрасъла.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари