Феновете на „Дунав“ се обявиха срещу забраната за публика на мачовете

0
Отворено писмо до премиера Бойко Борисов
Отворено писмо до премиера Бойко Борисов

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов, до министър Кирил Ананиев и БФС, феновете на „Дунав“ се обявиха срещу забраната за публика на мачовете и избора на София за баража с „Монтана“

„Русенци са доказали години наред, че могат и знаят как да подкрепят любимия си отбор, така че и футболистите да усещат и виждат това, и същевременно да са спазени всички законови и нормативни изисквания.

Това се е случвало и при мачове пред минимално количество от няколкостотин души, така и при такива, на които Градският стадион в Русе бе изпълнен с над 10-12 хиляди по трибуните. На практика „Дунав“ е сред образците в това отношение и е един от най-малко наказваните заради прояви на привържениците си клубове. С оглед на това и на фона на заповедта на Министерството на здравеопазването за разрешаване на посещения на закрито и открито в заведения и нощни клубове при спазване на съответните противоепидемични изисквания, ние недоумяваме как е възможно да остава в сила смятаната от нас при тези обстоятелства за дискриминационна забрана за допускане на публика на футболни срещи, които се провеждат на открити стадиони.“, пишат привържениците на „Дунав“.

„Ние настояваме при създаване на необходимата организация със строг контрол и естествено самоконтрол от страна на феновете на „Дунав“ от Русе, какъвто те са доказвали нееднократно, че притежават, да се допусне възможността нашият отбор да получи необходимата подкрепа във важната среща, която ни предстои. Естествено това важи и за привържениците на отбора на „Монтана“, срещу който на 17 юли, петък, от 20 ч. на стадион „Славия“ в София „Дунав“ ще се изправи в мач, който може да ни осигури пети пореден и общо 30 сезон в родния футболен елит. Определяме и като повече от абсурдно решението на Българския футболен съюз срещата между „Дунав“ и „Монтана“ да се проведе в София, при условията на събирания на хиляди души на едно място при протестите всяка вечер в столицата и при наличието на алтернативата – лицензираният за подобен род срещи стадион в Ловеч, който е на еднакво отстояние от Русе и Монтана и е далеч по-спокойно и подходящо място за провеждане на този бараж. С оглед на това настояваме за възможно най-скорошно преразглеждане на това решение“, пишат феновете от „Дунав завинаги“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук