"Фейсбук" пусна своя платформа за видеоигри

0
Gameroom обединява игрите в социалната мрежа на едно място
Gameroom обединява игрите в социалната мрежа на едно място

Facebook официално навлиза в сегмента на видеоигрите.

Компанията представи своята гейминг платформа Gameroom, в която иска да обедини игрите, които предлага чрез социалната си мрежа. Gameroom е подобна на клиента Steam на компанията Valve, информира VESTI.

Но докато Steam обединява и предлага най-вече игри за настолни компютри, Gameroom е насочена към т.нар. "социални игри" - тези, които се играят през Facebook и през интернет браузър. Според компанията обаче в този сегмент има голямо бъдеще особено с напредъка на технологиите и повечето възможности на браузърите.

За сега Gameroom тръгва скромно. Игрите не могат да са по-големи от 200МВ и по изключение може да се разрешат игри до 500МВ само, ако екипът на платформата ги хареса много. В бъдеще Facebook планира Gameroom да стане важна част от игрите с виртуална реалност. А според информация на онлайн изданието Engadget, Facebook иска да навлезе и в електронните спортове. Това са комерсиалните турнири по различни игри, които се радват на все по-голяма популярност и дори изцяло спортни телевизии като американската ESPN вече имат репортажи за тях.

Първоначалната идея на Facebook е да бъде мястото, където турнири по различни мобилни игри се излъчват на живо. Gameroom има съвсем естествена и логична връзка с подобен проект, но за сега Facebook не коментира темата.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари