Фейсбук забранява белия национализъм

0
След разговори с експерти платформата е заключила, че не може да направи разлика между белия национализъм, белия сепаратизъм и белия супремасизъм
След разговори с експерти платформата е заключила, че не може да направи разлика между белия национализъм, белия сепаратизъм и белия супремасизъм

"Фейсбук" е обявил пред новинарския сайт за технологии Motherboard, че забранява белия национализъм и белия сепаратизъм на платформата си от следващата седмица, информира The Hill.

По време на среща във вторник представителите на социалната мрежа официално са решили да въведат забраната.

Значителната промяна в политиката на компанията идва година след информация на Motherboard, че "Фейсбук" позволява бял национализъм и сепаратизъм на платформата си, въпреки че забранява белия супремасизъм. Преди в документи социалната мрежа писа, че белият национализъм "изглежда невинаги се свързва с расизъм (най-малко категорично)", което предизвика критика от страна на организации в защита правата на човека и експерти.

Директорът на "Фейсбук" за политиката за борба с тероризма Брайън Фишман заяви тази седмица пред Motherboard, че след разговори с експерти платформата е заключила, че не може да направи разлика между белия национализъм, белия сепаратизъм и белия супремасизъм.

Експертите са заявили пред технологичния гигант, че белият национализъм и сепаратизъм са свързани с омраза и насилие.

"Фейсбук" ще забранява съдържание, което възхвалява или подкрепя белия национализъм и сепаратизъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари