Фандъкова отговори дали ще става президент

0
Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова

При толкова много пробеми, как мислите? Хората ме натовариха с огромна отговорност, така че съм изцяло съсредточена в работата си.

Това отговори кметът на столицата Йорданка Фандъкова в ефира на bTV на въпрос дали ще става президент.

Фанъкова отговори на въпроси на зрителите. Един от тях беше свързан с канализацията в кв. Модерно предградие. ТЯ поясни, че са изградени 100 км нова канализация, които са недостатъчни и уточни, че това са най-скъпите проекти, тъй като са свързани с отчуждения в много големи размери.

Столичният кмет увери още, че е наредила да бъдат почистени всички шахти, но призна, че има проблеми и че трудно се случват нещата, на които колегите ѝ от Столичния инспекторат реагират. Няма как изведнъж всичко да се оправи, допълни още тя.

От лятото в София ще има 28 нови швейцарски травмая.

Фандъкова обеща, че от следващата година в кв. Манастирски ливади ще започне строителството на детска градина.

Кметът поясни още, че съвсем съзнатиелно се бавят някои проекти, тъй като в противен случай трябва да се блокира цяла София.

Тя посочи като приоритет изграждането на третата линия на метрото, която ще осигури връзката на Овча Купел и кв. Левски с центъра: "Но докато се строи ще има затруденния затова избягваме всички тежки ремонти и ще правим тези по периферията."

Срокът на изграждане ще бъде 4 години, а Фандъкова поясни, че никога не е строено метро с подобни темпове.  Очаква се новият лъч на метрото да спести 90 хил. т вредни емисии.

Фандъкова заяви и че се очаква "по-сериозно влизане в кварталите", за което са осигурени 10 млн. лв. 

Относно ремонта на пл. България пред НДК Йорданка Фандъкова поясни, че става въпрос за ремонт, а не за цялостна подмяна на плочите. По време на ремотните работи се оказало, че няма хидроизолация. Затова е взето решение да бъде спрян обекта и да бъде разделен на две части, като втората ще продължи през тази година.

Във връзка с оставката на главния архитект на София Диков Фандъкова напомни, че тя влиза в сила на 9 февруари: "Подготвям нов конкурс, има предложения от различни организаиции. Ще се съобразя с голяма част от тях и той ще бъде обявен до края на този месец."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари