Фалиралият мол в Русе си търси парите

0
"Мега Мол Русе" се опита да осъди търговец да му плати 5784,77 лв. наем за 4 месеца
"Мега Мол Русе" се опита да осъди търговец да му плати 5784,77 лв. наем за 4 месеца

Фалирал мол в Русе се опита да осъди търговец да му плати 5784,77 лв. наем за 4 месеца.

Районният съд в крайдунавския град отхвърли като неоснователен иска на синдика на обявения в несъстоятелност "Мега Мол Русе" АД срещу „Ен Пи Си Революшън” ООД, пише вестник "Труд".

Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

По заведеното частно гражданско дело привлечената фирма „Факторинг Инвест” ЕАД твърди, че борчът е погасен.

С изпълнителен лист "Ен Пи Си Революшън" налага запор върху вземанията на мола и доказва, че "Мега Мол Русе" му дължи 252 172 лв. За да покрие дължими суми към контрагента си „Фемили Кетъринг” ЕООД, дружеството ги прехвърля "като даване" с договор за цесия на "Факторинг Инвест".

"Мега Мол Русе" беше обявен в несъстоятелност от окръжния съд м.г. Общото събрание назначи временен синдик и Комитет на кредиторите. До предизвестения фалит се стигна, след като лондонският клон на Банка Пиреос СА заведе изпълнително дело за над 40 млн. евро необслужван кредит. В иска банката настоя "за предварителни обезпечителни мерки" на имуществото на длъжника по договори за заеми и цесия.

Търговско-развлекателният комплекс беше запечатан от частен съдебен изпълнител, а фирми изпълнители и комунални дружества го осъдиха за неплатени задължения. Част от стоката на изнеслите се търговци под наем пък беше запорирана заради неуредени сметки.

Молът беше открит в края на 2010 г. с инвестраните над 30 млн. евро, но не успя да привлече достатъчно търговци и клиенти.

Справка в Търговския регистър сочи, че АД-то е купено от офшорните компании "Синерджи Маркетинг Лимитид" от Сейшелите, "И Си Ди Мениджмънт" /Кайман/ Лимитид от Каймановите острови и "Асмита Холдингс Лимитид" от Кипър. Мандатът за управление на директорския борд изтече на 30.08.2014 г.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари