"Европейско" кръстовище в Русе троши коли

1

Димитър Иванов от Русе сигнализира за сериозен проблем в квартал "Чародейка".

Става въпрос за прословутото кръстовище между блокове 302 и 303. Кръстовището е ремонтирано през есента на 2015 година, но вместо да се подобри, ситуацията в района се влошава.

Лентата за движение в едната посока е изключително тясна /около 3 метра/, а наклонът - прекалено голям. Тази комбинация води до ежедневни затруднения в движението, потрошени превозни средства, изтичане на масла и хабене на нерви от страна на пострадалите шофьори.

Г-н Иванов разказва, че от ноември 2015 г. досега подава многократно сигнали до кмета и Община  - Русе, но без резултат. През това време расте броят на повредените автомобили и хората предпочитат да заобикалят по други маршрути. Огромен процент от потърпевшите не вярват, че има смисъл да подават жалби. "На обезвереността разчитат управляващите и не бъркат!", гневи се гражданинът.

Ето какво сподели пред Dunavmost.bg Димитър Иванов:

"Това е един от многото случаи, в които се благославя "Свободния дух" начело с всите корумпирани!

Кръстовището е много красиво, но е портативно по размери. 3 метра е лентата за движение в едната посока. Наклонът е от най-сериозните за града.

Зимата е кошмар. Имаше запитване от общински съветник и му казаха, че първите 5 години нищо не може да се пипа, тъй като е по Евро-финансиране.Проблемът може да се реши на първо време като се премахнат островчетата. Така тесните ленти отпадат като проблем.

Много пъти островчетата бяха изкъртвани, знаците - също. Но се ремонтират бързо.Опасностите остават със страшна сила.

Отчаянието, както и липсата на надежда в правораздаването, единствено спасяват Общината."

За съжаление, ако ощетените водачи не си потърсят правата по съдебен ред от отговорните институции /Община, КАТ, Комисия по транспорта/, им остава само да "си ближат раните"...

"В началото на отпускарския период искам да напомня, че кръстовището не е "пораснало". Натрупваме ядове, г-н Кмете. Приятно лято!", добавя лаконично Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари