Европейският съюз изпраща допълнителна хуманитарна помощ в Газа

0
По въздушния мост, открит между ЕС и Египет, в последните седмици са изпълнени 14 полета и са осигурени 550 тона спешна помощ
По въздушния мост, открит между ЕС и Египет, в последните седмици са изпълнени 14 полета и са осигурени 550 тона спешна помощ Снимка: АП / Hatem Ali

По въздушния мост, открит между ЕС и Египет, в последните седмици са изпълнени 14 полета и са осигурени 550 тона спешна помощ

Европейската комисия съобщи, че днес и утре ще бъдат изпълнени два от общо шест допълнителни полета с хуманитарна помощ, предназначена за хората в Газа. С полетите до края на седмицата от италианския град Бриндизи ще бъдат изпратени 55 тона помощи.

Следващата седмица от Букурещ ще бъдат изпълнени три полета, с които Румъния ще предостави палатки. До края на месеца от белгийския град Остенде ще излети самолет с помощи от ООН, се допълва в съобщението, цитирано от БТА.

По въздушния мост, открит между ЕС и Египет, в последните седмици са изпълнени 14 полета и са осигурени 550 тона спешна помощ. Предвижда се доставките да бъдат прехвърлени през граничния пункт "Рафах".

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен уточнява, че се подготвят възможности помощта да бъде осигурявана и по море. ЕС винаги е бил най-големият донор за палестинците, допълва тя, цитирана в съобщението. Отбелязва се, че ЕС повиши четири пъти предвидената помощ за Газа тази година до над 100 милиона евро и осигурява подкрепа за най-уязвимите палестинци от 23 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари