Ето защо Людмила напръскала цигуларчето със спрей

3

Харесвам фигурата, исках да покажа, че децата на Русе са златни творци. Това заявила 55-годишната Людмила по повод напръсканата със спрей статуя на Цигуларчето в сухия шадраван на площад „Хан Кубрат“ в Русе.

Случаят вчера беше огласен отполицията и Общината. Общинските камери за видеонаблюдение засекли Людмила да пръска по статуята и били изпратени полицаи, а те бързо намерили жената, която работи наблизо. Както вече съобщихме, срещу Людмила е заведено бързо производство за хулиганство. 

Людмила, срещу която е заведено бързо производство за хулиганство заради "позлатяването" на Цигуларчето, всъщност се оказа много симпатична дама, която има магазин за сувенири точно наплощад „Хан Кубрат", пише "Бряг",

Репортер на вестника потърсил Людмила за коментар. Тя разказала как е станало всичко. Решила да позлати скулптурата, която иначе многохаресва, с идеята да покаже, че децата на Русе са златни творци. Затова със спрей положилазлатистата боя само върху косата и ръката на малкия музикант. 

Людмила има сантименти по отношение на музикалното изкуство, самата тя е свирила на пиано, децата й са възпитаници на училището по изкуствата, майка й е била преподавател по музика, а покойният й баща бил юристи любител цигулар. Дори в таблета си има снимки на изпълнения на млади музиканти, които сачести клиенти в магазина й, но я радват и с изпълненията си на китара.

„Не исках да става така,да предизвикам такава суматоха, да ме търси полиция“, заявила чистосърдечно Людмила. Тя подчертала, че е почитател на местната власт и адмирира всичко, което се прави за да изглежда градът по-красив. Харесва й новата визия на ул. „Александровска“, на площад „Батенберг“, много харесва и Малкия музикант. Не помислила обаче какъв отзвук ще има желанието й да променивизията на скулптурата.

По първоначална нейна преценка, светлината щяла да си „играе“ със златните отблясъци. Людмила вече съжалява за спонтанната си реакция, за това, че не я епремислила повече, но пък казва, че не го е направила скришом. Всичко това обяснила и на полицаите, които са я разпитали и сега се тревожи, че може да отнесе глоба.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари