Община Русе обясни защо пресъхнаха "сухите" фонтани в центъра на града

3
От няколко дни емблематични фонтани не работят
От няколко дни емблематични фонтани не работят Снимка: Dunavmost

От Община Русе обясниха защо не работят някои от емблематичните фонтани в центъра на града.

Припомняме, че граждани сигнализираха за проблемите преди няколко дни.

Ето обяснението от Общината:

Към настоящия момент в Русе функционират всички фонтани с изключение на сухия фонтан на пл. „Хан Кубрат“. Съоръжението не работи поради настъпили дефекти при някои детайли.

Установен е също и проблем със софтуера, следствие на последното наводнение при обилните дъждове и запълването на шахтата. За всичко това Община Русе е сигнализирала фирмата, отговорна за поддръжката на фонтаните, още в началото на месеца. От там обещават, че до неделя той отново ще заработи, но окончателното възстановяване на функциите му ще отнеме време. Срокът е съобразен с времето за доставка на части, вкл. и от Канада.

Извършена е обстойна проверка на всички фонтани и шадравани в града. Установени са редица проблеми, свързани с износване на част от детайлите и елементите от фонтанното оборудване. Регистрирани са и редица повреди, причинени от удари с твърд предмет.

Част от тях вече са отстранени и заплатени от бюджета на Община Русе. Продължава работата по отстраняване на останалите дефекти.

Във връзка оплакванията за спирането на сухият фонтан пред „Държавна опера – Русе“, това се налага във връзка с подготовката и провеждането на различни културни събития на открито, част от културния календар на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари