Ето как да шофираш без книжка, но без да нарушаваш закона

0

Находчив немски предприемач е открил легален начин да сбъдне мечтата на 16-годишния си син да кара кола без да нарушава закона. Венцел Еленридер преработил Seat Ibiza в триколка, а с течение на времето това техническо решение му помогнало да развие успешен бизнес.



Промяна в германското транспортно законодателство от 2013 г. позволява на непълнолетни младежи с книжка за категория А1 да управляват не само малолитражни мотопеди, а и триколки с мощност до 20 к.с. Собственикът на дилърски център Еленридер се възползвал от новите правила, проучил основно техническите нормативи и открил, че законът третира сдвоените задни колела като едно.



Схемата е колкото проста, толкова и гениална. Модифициране на конструкцията на задния мост превръща автомобила в триколка, а мощността на двигателя се занижава изкуствено чрез пренастройка на управляващата електроника.



Венцел Еленридер е кръстил творенията си Ellenator. Триколките развиват максимална скорост 90 км/ч и могат да превозват до 300 кг. Разходът на гориво не надхвърля 5.5 литра на 100 км.



Ellenator-ите се регистрират напълно законно като преработени превозни средства, а Еленридер твърди, че са несравнимо по-безопасни от мотоциклетите. Фирмата му предлага конверсия на Volkswagen Polo, Seat Ibiza и Škoda Fabia независимо дали са нови, или употребявани.



Модифицирането излиза около 4 500 евро, но ако няма време и нерви да чака, клиентът може да си купи готова триколка от салона на Еленридер с 5-годишна гаранция. Цената е 10 490 евро.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари