Етнографът Стефана Йорова приготви торти „Гараш“ за екипа на РИМ - Русе

0
Тя демонстрира завидни умения в областта на сладкарството
Тя демонстрира завидни умения в областта на сладкарството

Тя демонстрира завидни умения в областта на сладкарството

Днес екипът на Русенския музей имаше привилегията и удоволствието да се наслади на вкусните торти "Гараш", които етнографът д-р Стефана Йорова приготви специално за своите колеги. Тя и изработените от нея шоколадови изкушения бяха посрещнати със силни аплодисменти.

Два дни по-рано младият етнограф демонстрира завидни умения в областта на сладкарството, които й отредиха второ място в кулинарния конкурс за най-добра торта "Гараш". Надпреварата се проведе в Русе като част от първия фестивал, посветен на този вид сладкиш.

Пред колегите си Стефана Йорова разказа за съставките и тънкостите при приготвянето на тортата "Гараш", както и научните постановки по темата, предизвикващи дискусии сред специалисти и проучватели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари