Епидемична обстановка в България към 30 януари 2022

1
Само един регион остана във втората фаза от Плана за затягане на мерките
Само един регион остана във втората фаза от Плана за затягане на мерките Видео: NOVA

Постепенно натискът върху болниците се засилва.

Само един регион остана във втората фаза от Плана за затягане на мерките, а в останалите общини обмислят нови ограничения. В Свищов от понеделник затварят детските градини.

В региона заболеваемостта в висока. COVID леглата в отделението на местната болница са почти запълнени. Липсата на медицински персонал също е проблем. От 46 легла 35 са заети. А проблем се оказва и фактът, че заболеваемостта скочи и сред децата. Детските градини са празни. Едва 36 процента са запълнени и от понеделник затварят врати.

„В готовност е и детско отделение за деца, които имат усложнения от COVID-19. Тъй като скочи заболеваемостта в детските градини издадохме заповед за преустановяване на учебния процес и наблюдаваме ситуацията с усложняване на COVID-ситуацията. Имахме няколко пациента с COVID инфекция. За наша радост са изписани здрави децата. В момента има само едно дете. В готовност сме да посрещнем предизвикателствата”, заяви кметът на Свищов Генчо Генчев, предава NOVA.

Свищовската болница е от изключителна важност за този регион. В радиус от 100 км няма друго лечебно заведение. Най-близките са в Русе, Плевен и В. Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари