ЕП глобява Ангел Джамбазки заради нацисткия поздрав

1
Роберта Мецола заяви, че според правилника на ЕП го лишава от надбавките за разходи за шест работни дни
Роберта Мецола заяви, че според правилника на ЕП го лишава от надбавките за разходи за шест работни дни Снимка: Фейсбук

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че налага глоба на евродепутата Ангел Джамбазки (Европейски консерватори и реформатори/ ВМРО) заради жест, който бе изтълкуван като нацистки поздрав

 Джамбазки има право да обжалва решението, предаде БТА. 

Мецола уточни, че според правилника на ЕП го лишава от надбавките за разходи за шест работни дни. Тя добави, че нарушението, в което е уличен, уронва доброто име и достойнството на институцията.

Председателят на ЕП посочи, че наказанието е свързано със случая от 16 февруари, когато при напускането на пленарната зала в Страсбург, след като се беше изказал, Джамбазки вдигна високо дясната си ръка, докато изглежда спореше със свои колеги. Той е бил уведомен за обявеното днес решение на 31 март.

Според чл. 176 от правилника за работата на ЕП, на чието основание е постановено наказанието, мярката се налага в случаи на неспазване на нормите за поведение на евродепутатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До джендърчето
    Зеленски има повече топки от джуджето - сатрап. И за разлика от Путин не се крие в бункер. Излезе на улицата сред хората да огледа следите от "най-хуманната" армия - убиец и изнасилвач
  • -2
    1
    darkaveng
    А Зеленски, кога? Или, наше момче, джендърче!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари