Ангел Джамбазки: Северна Македония не заслужава да бъде член на ЕС

1
По думите на евродепутата Скопие използва антибългарска риторика
По думите на евродепутата Скопие използва антибългарска риторика Видео: NOVA

По думите на евродепутата Скопие използва антибългарска риторика

Уважавам правото на всеки да протестира, но не толерирам вандалските прояви”. Така евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира в ефира на „Темата на NOVA” опита на демонстранти да нахлуят в централата на партията по време на демонстрациите миналата година.

Той коментира и гласуваната в ЕП резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България.

Наши крайно неразумни колеги, които се опитваха да си направят реклама с резолюцията за България по вътрешнополитически теми, допуснаха тя да се превърне в много тежък инструмент срещу страната ни. В нея се споменаваше и задължението на България да признава несъществуващи малцинства на нейна територия, каквото е македонското. Това е нещо, което успях да се преборя да не става”, посочи той. По думите му този документ е тежък удар срещу страната ни – срещу българските интереси и българската държавност.

Успяхме да докажем, че пазим българският национален интерес в Македония”, заяви евродепутатът по отношение на споровете по остта София – Скопие. По думите му правителството на нашата съседка разиграва антибългарска карта и не заслужава да бъде член на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук