Емил Коларов: Минималният осигурителен праг за работещите в заведенията е 800 лева

1
Ние плащаме по-високи минимални работни заплати, заяви председателят на Сдружението на заведенията в България
Ние плащаме по-високи минимални работни заплати, заяви председателят на Сдружението на заведенията в България Видео: NOVA

Ние плащаме по-високи минимални работни заплати, заяви председателят на Сдружението на заведенията в България

Минималният осигурителен праг за работещите в заведенията е 800 лв. от 2020 г. Ние плащаме по-високи минимални работни заплати. Това заяви Емил Коларов, председател на Сдружение на заведенията в България по повод ниската ДДС ставка за ресторантьорите от 9% и намерението на държавата да върне тази ставка на 20%.

Като позитив от тази ниска ставка - 9% ДДС, той каза, че целия бранш работят на минимална работна заплата от 800 лв.

Цените по заведенията са се увеличили, но не с темпа на инфлацията и на разходите – заплати, осигуровки, доставни цени”, заяви Коларов, цитиран от NOVA. Той акцентира, че е важно какви пари влизат в националния бюджет от даден бранш, а не конкретен данък.

Безкрайно грешно е да се ползват данъците за решаване на един или друг отраслов проблем. Колкото по-еднакъв е ДДС, толкова по-добре”, каза финансистът Емил Хърсев. Според него данъкът за добавената стойност (ДДС) за всички отрасли и за всички стоки трябва да бъде еднакъв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари