Еманюел Макрон: Франция гарантира, че Русия няма да спечели тази война

3
Сигурността на французите минава през поражението на Русия
Сигурността на французите минава през поражението на Русия Снимка: АП / БТА

Сигурността на французите минава през поражението на Русия

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че страната му е готова да гарантира, че Русия няма да спечели войната в Украйна, като предупреди съюзниците си да не налагат ограничения на помощта.

"Ако ситуацията се влоши, ние сме готови да гарантираме, че Русия никога няма да спечели тази война", заяви Макрон по френската телевизия и предупреди, че всеки, който се застъпва за "ограничения" на помощта за Украйна, "избира поражение".

"Ако Русия спечели тази война, доверието в Европа ще бъде сведено до нула", заяви Макрон в интервю за френските телевизионни оператори TF1 и France Television.

Той заяви, че след руската инвазия през февруари 2022 г. в речника ни има "твърде много ограничения".

"Преди две години казахме, че никога няма да изпратим танкове. Ние го направихме. Преди две години казахме, че никога няма да изпратим ракети със среден обсег на действие. Ние го направихме", каза той.

"Тези, които казват "да не подкрепяме Украйна", не правят избор за мир, те правят избор за поражение", добави той.

За Франция "всички възможности" са на масата в подкрепата ѝ за Украйна, каза Макрон.

"Ако ситуацията се влоши, ние ще бъдем готови да предотвратим руска победа", но също така заяви, че страната му "никога няма да премине в настъпление" във войната.

"Никога няма да поемем инициативата", каза той.

Тази седмица френският министър-председател Габриел Атъл предупреди, че победата на руския президент Владимир Путин ще бъде "катастрофа" за покупателната способност на френските домакинства, защото цените на храните и енергията ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    ...
    Не казвай хоп, преди да си прескочил трапа, бабоеб злощастен. Тази гаранция, гарантира изпаряването на айфеловата кула от термоядрен взрив. Съобразявай се какви ги дрънкаш изкукуригал жабоед.
  • 2
    5
    :a';'
    Такива по-човеци като този на снимката явно и на практика доказват тезата, че нямат никакво място в политиката, а трябва да имат запазет ред за психоосвидетелстване. В Европа трябва да се строят много психодиспансери, защото има много ненормалници като този неадекватник. Позор е за човечеството с казаното от него/нея (вече не е ясно какъв пол сам възприема за себе си...).
  • -6
    4
    РазПуткин
    Хаха,нали щяха да ви помагат Китай,Индия и Северна Корея,и Ко стана.Май завзехте само дъното на Черно море.... всичкото ви е такова руски дебили....вторая армия мира пълна с кавказци,непалци,индийци.Дебили що не ходите да защитавате рускоговорящите в Литва Латвия и Естония,??Щото НАТО така ще ви го набия ,че свят ще ви се завие.Скоро и москвича ще ви бъде лукс ...Кур за Путин,
  • 4
    3
    Бабоебец
    И аз така гарантирах че няма да се насера ама напълних памперса....
  • 17
    2
    Ха-ха, дебил-геронтофил!
    Че коя е негърско-мюсюлманска франция и кой я пита?!! Украинските нацисти ядат хуя като за последно. Скоро няма да ги има. А Путин ай не е казал, ай не е пил кафе на Айфеловото скеле!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари