Емануил Йорданов предложи да се закрие “Вътрешна сигурност“ в МВР

1
Йорданов е  е адвокат на един от двамата задържани антимафиоти по аферата с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи
Йорданов е е адвокат на един от двамата задържани антимафиоти по аферата с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов предложи да се закрие дирекция “Вътрешна сигурност“ в МВР

“Когато говорим за структурни промени, следва те да се обусловени от нужда от подобряване на управлението на структурата. Когато се правят конюнктурни промени, неуспехът е предварително заложен... Ако има служба в МВР, на която е необходимо да се обърне особено внимание, това е дирекция “Вътрешна сигурност“, която е хубаво да се закрие“, коментира Йорданов пред БНР.

Той е адвокат на един от двамата задържани антимафиоти по аферата с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи.

Според него, когато един министър иска да уволни директор на национална служба, е нормално да го покани в кабинета си и да обясни причините.

“Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в специализирания съд. Те се появяват по уникален начин. Всички те са обявени за национално издирване и когато са задържани двамата полицаи, се появяват и дават показания пред съдия... Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“, посочи той.

По думите му при едно влизане на делото в съда “ще падне голям смях“ с показанията на наркопласьорите, но полицаите няма да се смеят, защото до това време ще са лежали с месеци в ареста.

Миналата седмица бяха арестувани шефът на отдел "Наркотици" в ГДБОП Цветан Панков и шефът на сектора за борба с наркотиците Кирил Ванков. Според прокуратурата те от години са осигурявали чадър на групи за разпространение и трафик на наркотици срещу пари.

Освен това те са взимали пари, за да неутрализират конкуренцията на този нелегален пазар, както и да дават информация за разследвания на хора от наркобизнеса, за да могат да избегнат арести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари