Електронно табло пред министерството на икономиката ще показва реални цени

1
Мярката е срещу спекулата със стоки от първа необходимост
Мярката е срещу спекулата със стоки от първа необходимост Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката и индустрията, в чийто ресор са "Стокови борси и тържища", от днес обявява на електронно табло пред сградата на министерството цените на едро на стоки от първа необходимост

Правим това, за да бъдат информирани хората за реалните цени на пазара. Знаем, че има обективни обстоятелства за техния ръст, но внимателно следим да няма злоупотреби и изкуствено завишаване“, заяви министър Нинова на среща с ръководството на Държавната комисия по стокови борси и тържища, съобщиха от министерството.

Нека хората да бъдат информирани и да не допускаме спекула. За нас в момента най-важният проблем е този с цените. Държавата ще направи всичко необходимо да помогне на гражданите“, категоричен е министърът. „Ще разговаряме с кметове и областни управители, информационни табла да има и в други градове“, уточни Нинова.

На срещата бяха обсъдени възможностите за облекчаване на достъпа на земеделски производители до тържищата, както и скъсяване на веригата производител-потребител.

Множеството посредници оскъпяват стоките и притискат производителите, като изкупуват на ниски цени. И тук държавата трябва да влезе в ролята си и да създаде ясни правила с грижа, както за земеделските стопани, така и за домакинствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари