Експерт препоръчва оризът да се консумира охладен

0
Д-р Лорън Манакър отбеляза, че този продукт има незаслужено лоша слава
Д-р Лорън Манакър отбеляза, че този продукт има незаслужено лоша слава

Д-р Лорън Манакър отбеляза, че този продукт има незаслужено лоша слава 

Белият ориз е източник на манган, който е от полза за здравето на костите. Но ползите му не свършват дотук.

Това споделя диетологът Лорън Манакър, предава "Актуално".

Специалистът отбеляза, че този продукт има незаслужено лоша слава поради факта, че обикновено не се препоръчва на хора с диабет и метаболитни нарушения.

Въпреки факта, че ястията с бял ориз водят до рязко покачване на нивата на глюкоза в кръвта, този продукт има ползи за здравето, ако се яде правилно, според д-р Манакер.

Според специалиста белият ориз се отличава със съдържанието на редица витамини и микроелементи, които са важни за поддържането на добро здраве. По-специално, той съдържа енергийни въглехидрати, витамини от група В - необходими за мозъка, селен, фосфор и цинк, които укрепват имунитета.

За здравето на костите ни е необходим манган, а той се съдържа само в белия ориз. Богат е и на фолиева киселина, която е необходима за профилактика на анемия, допълва още диетологът.

Експертът препоръчва оризът да се консумира охладен. След като оризът престои известно време в хладилника, нишестето в него става устойчиво и действа като пробиотик в червата, което е полезно за храносмилането и за укрепване на имунната система, допълва още експертът.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията с лекар или диетолог!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари