10 ползи за здравето от маковите семена

1
Важно е да се отбележи обаче, че те съдържат опиоидни вещества, които могат да имат пристрастяващ ефект
Важно е да се отбележи обаче, че те съдържат опиоидни вещества, които могат да имат пристрастяващ ефект

Важно е да се отбележи обаче, че те съдържат опиоидни вещества, които могат да имат пристрастяващ ефект

Маковите семена са богати на хранителни вещества и имат редица ползи за здравето. Те са добър източник на фибри, сложни въглехидрати, калций, желязо, мед, фосфор, магнезий, витамини от група В и антиоксиданти.

Ползи за здравето:

  • Храносмилане: Маковите семена са богати на фибри, които помагат за регулиране на храносмилането и предотвратяване на запек.
  • Енергия: Маковите семена са добър източник на сложни въглехидрати, които осигуряват на организма дълготрайна енергия.
  • Здраве на мозъка: Маковите семена са богати на калций, желязо и мед, които са важни за мозъчната функция.
  • Здраве на костите: Маковите семена са богати на калций и мед, които допринасят за здравината на костите.
  • Контрол на кръвното налягане: Маковите семена съдържат антиоксиданти и здравословни мазнини, които могат да помогнат за контролиране на кръвното налягане.
  • Силно имунитет: Маковите семена са добър източник на цинк и желязо, които са важни за имунната система.
  • Здраве на очите: Маковите семена са добър източник на цинк, който може да помогне за подобряване на здравето на очите.
  • Подобрена функция на щитовидната жлеза: Маковите семена са добър източник на цинк, който е важен за щитовидната жлеза.
  • Храна за добро настроение: Маковите семена са богати на омега-3 мастни киселини, магнезий и триптофан, които могат да помогнат за подобряване на настроението.

Маковите семена са здравословна и питателна добавка към диетата. Те могат да помогнат за подобряване на здравето на храносмилателната система, енергията, мозъчната функция, костите, кръвното налягане, имунитета, очите, щитовидната жлеза и настроението.

Въпреки че маковите семена имат редица ползи за здравето, важно е да се отбележи, че те съдържат и малки количества морфин и кодеин. Това са опиоидни вещества, които могат да имат пристрастяващ ефект. Препоръчително е да се ограничава консумацията на макови семена до 2 супени лъжици дневно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари