Еднократната помощ за учениците ще обхваща и децата до четвърти клас

1
Според Георги Гьоков това е първата стъпка към разширяване на еднократната помощ до 8-ми клас
Според Георги Гьоков това е първата стъпка към разширяване на еднократната помощ до 8-ми клас Снимка: Facebook

Според Георги Гьоков това е първата стъпка към разширяване на еднократната помощ до 8-ми клас

Парламентарната комисия одобри предложението на БСП да се отпуска еднократна помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година освен на семействата, чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище, но също на тези във втори, трети и четвърти клас, съобщи БНР.

В момента такава помощ се дава на първокласници и осмокласници и е в размер на 300 лева.

Председателят на комисията Георги Гьоков от групата на социалистите аргументира предложението: "Ние сме предложили от 1-ви до 4-ти клас, за да направим първата стъпка, за да не натоварваме излишно Бюджета, с евентуално разширяване до 8-ми клас, или каквото е задължителното образование по Конституция в Република България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари