Георги Гьоков: Увеличава се данъчната тежест само за работещите, а не за бизнеса

1
Обещанията на управляващите бяха, че няма да се увеличават данъците, а става точно обратното
Обещанията на управляващите бяха, че няма да се увеличават данъците, а става точно обратното

Обещанията на управляващите бяха, че няма да се увеличават данъците, а става точно обратното

„Идеите на финансовия министър за данъчни промени звучат несериозно, защото с тях се натоварват обикновените хора. Обещанията на управляващите бяха, че няма да се увеличават данъците, а става точно обратното – увеличава се данъчната тежест и то само за работещите, а не за бизнеса.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Георги Гьоков в ефира на NOVA.

По думите му предложените данъчни закони целят конюнктурно да запушват дупки в бюджета и нямат визия за цялостна данъчна политика, която да решава проблемите на държавните финанси.

БСП е готова и ще внесем конкретни предложения за държавния бюджет. Друг е въпросът дали ще има чуваемост от страна на управляващите за разумните предложения на опозицията, в което аз се съмнявам”, коментира Гьоков.

„Мисля, че няма българин, който да смята, че нивото на националната сигурност и отбраната на страната ни е добро”, каза социалистът по повод внесения вот на недоверие.

Той посочи част от проблемите, свързани с недокомплекта на Българската армия, самолетите, които са само на чертежи, похарчените 2,5 млрд. лв. за стари бойни машини, както и информацията за конфликт на интереси на сегашния министър на отбраната, като изтъкна, че с всичките си действия в сектора, правителството засилва усещането у българите, че националната ни сигурност не е на ниво.

Георги Гьоков каза още, че с вота на недоверие следващата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има възможност всичко, което е изговорил в последните седмици пред медиите, да го приложи на практиката и да се развали сглобката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари