Една година затвор получи плевенчанка, шофирала пияна откраднат автомобил

1
Неправоспособната 29-годишна шофьорка, която ще лежи в Сливенския затвор, е била с 3,77 промила концентрация на алкохол в кръвта
Неправоспособната 29-годишна шофьорка, която ще лежи в Сливенския затвор, е била с 3,77 промила концентрация на алкохол в кръвта

Неправоспособната 29-годишна шофьорка, която ще лежи в Сливенския затвор, е била с 3,77 промила концентрация на алкохол в кръвта

Състав на Окръжния съд в Плевен наложи наказание от една година лишаване от свобода и глоба в размер на 200 лева на 29-годишна, шофирала пияна откраднат автомобил, с който блъснала патрулка. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Съдебната палата в града.

Разпоредително заседание по делото е проведено днес. Подсъдимата Г. Н. е поискала то да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като е признала вината си и не е искала да се събират доказателства.

Окръжна прокуратура внесе обвинителния акт срещу 29-годишната плевенчанка в края на ноември. Случаят е от 11 юли, когато в ранните часове на деня Г.Н. е шофирала откраднат от нея автомобил, след като е употребила алкохол. Последователно е причинила две катастрофи с щети по два автомобила в квартал "Сторгозия" в Плевен и е избягала.

След подаден сигнал, патрулен автомобил е направил опит да спре колата на Г.Н., но тя не се подчинила на подадени звукови и светлинни сигнали. Преследвана е от три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката. Г.Н. отново не е спряла и се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление в Плевен. На полицаите са причинени леки телесни повреди.

Установено е, че Г.Н. е шофирала с 3,77 промила концентрация на алкохол в кръвта. Тя е и неправоспособен водач. Нанесените имуществени щети са за над 15 хиляди лева.

Постановената присъда не е окончателна. Тя подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.

До влизане на присъдата в сила, подсъдимата остава с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари