Глобиха жена от Кричим, поливала цветята си с питейна вода

1
Възмутен местен жител подал сигнал, че това се прави точно когато градът е на режим
Възмутен местен жител подал сигнал, че това се прави точно когато градът е на режим

Възмутен местен жител подал сигнал, че това се прави точно когато градът е на режим

Жена от Кричим, позволила си да полива цветята и райграси в градината си с питейна вода, беше глобена със 100 лв. Използването на вода за пиене за миене на дворове и поливане е забранено по Наредбата за обществения ред в града.

За разхищението на водата бил подаден сигнал от възмутен местене жител на 16 август т. г. и така се стигнало до написването на наказателното постановление. Жената не отрекла, че е поливала с питейна вода, но все пак обжалвала акта. Той вече е потвърден от Районния съд в Пловдив, защото нарушението е извършено точно през изминалото лято, когато в Кричим имаше воден режим и въпреки че е знаела за намаленото налягане, местната жителка си е позволила да престъпи правилата.

Тя ще трябва да плати разноските на община Кричим по делото, които са 400 лв. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред административните магистрати в Пловдив, пише вестник „24 ЧАСА“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    Свиквайте
    Чистата питейна вода ще става все по дефицитна и скъпа. Вече трябваше да свикнете с това. Никъде не е евтина чистата питейна вода. Безплатна е само в океана, но е солена.
  • 3
    6
    colibri
    Доносниците са ''на почит'',независимо от строя. Аз например отглеждам цветя от дълго време и преди години живеех в град, в който имаше режим на водата, но не съм имала проблеми. Цветята са различни и през лятото се нуждаят от различно кол-во вода. Интересно е, че не видях информация дали жената си е заплатила водата?! Не я обвиняват,че не е платила използваната вода, а само че не е спазила кметската заповед (разхищение)?! Нищо не се е променило от соца, само понятията, за съжаление...
  • 6
    5
    Очевидно дърт
    Ей, доносническо племе сме! Колко пък вода им трябва на едни цветя? 100 литра? 500 ? Кубик, 10 кубика? Че нали така или иначе 70% си отива в почвата от пробитите тръби. Ама се сетих за един Венко Димитров от кораборемонтния завод някога. Не знам дали е жив, но ако е пукнал със сигурност се пече в Ада! Нямаше ден без да направи "анонимен" донос за някой! Съсипа десетки житейски съдби с доносите си. Не, че печелеше нещо. Ама ей така, душата му бе обвита в лайна.
  • 9
    4
    Стар Доносник е съседа
    Парите за водоснабдяване на града пък са отдавна окрадени от другите Доносници!
  • 11
    3
    Аз
    А с каква вода да си полива цветята? С минерална вода ли!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари