Един от четирима, лекувани от COVID в болница, се чувства здрав след година

0
Учените са проследили 2320 пациенти, изписани от болница между 7 март 2020 г. и 18 април 2021 г.
Учените са проследили 2320 пациенти, изписани от болница между 7 март 2020 г. и 18 април 2021 г.

Британско изследване сред повече от 2000 пациенти, лекувани в болница от Ковид-19, показва, че едва един от четирима души се чувства напълно оздравял една година след инфекцията

Това  съобщи БТА , позовавайки се на електронното издание "МедикълЕкспрес".

Резултатите от изследването бяха представени на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни болести и публикувани в специализираното издание "Лансет респиратори медисин".

Авторите на изследването под ръководството на проф. Кристофър Брайтлинг и проф. Луиз Уейн са установили, че при пациенти жени, които са затлъстели и са подложени на механична вентилация в болницата, е по-малко вероятно да се чувстват добре и напълно възстановени една година след боледуването. Най-разпространените симптоми на дългия Ковид-19 са умора, мускулни болки, физическо забавяне, лош сън и задъхване.

Учените са проследили 2320 пациенти, изписани от болница между 7 март 2020 г. и 18 април 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари