Ебершпехер ще строи завод в Русе

3
Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили стъпва в България
Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили стъпва в България

Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер стъпва в България, ще строи завод в Русе

•        Растеж с продукти за електронна мобилност

•        Изграждане на производствено предприятие за електрически нагреватели

•        До 150 служители в средносрочен и 500 в дългосрочен план

Еслинген, Германия / Русе, България – Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023 г. С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар, съобщиха от Община Русе.

Спечелените нови поръчки за производство през следващите години и силно нарасналото търсене на електрически нагреватели водят до разширяването на нашите производствени мощности“, обяснява д-р Йорг Шерникау, главен оперативен директор на Системи за климатичен контрол и автомобилни контроли в компанията. „Развълнувани сме, че този растеж ще бъде реализиран под формата на нов производствен завод в Русе“, добавя Шерникау. При избора на локацията експертите по топлинен мениджмънт бяха впечатлени от изключително добрите транспортни връзки. Петият по големина град в страната се намира точно на границата с Румъния, на по-малко от сто километра от Букурещ. В допълнение, квалифицирани работници се подготвят чрез местния технически университет. Новосъздаденото дъщерно дружество Ебершпехер България ще отговаря за местните дейности.

Оценявам и съм благодарен на Eberspaecher, че избра нашия град за изграждане на новото си производство. Русе се гордее с големите си производствени традиции в автомобилната индустрия, така че този нов завод ще се впише идеално в нашата бизнес среда”, заяви кметът на Русе Пенчо Милков. Относно мобилността на утрешния ден той добави: „Електрическите и хибридните автомобили без съмнение са бъдещето на световната транспортна система, така че вярвам, че положителните ефекти от инвестицията ще се наблюдават едновременно както за компанията, така и за гражданите на Русе и региона".

Растеж с продукти за електронна мобилност

В русенската индустриална зона Слатина, в източната част на града, Ебершпехер избра парцел с площ от около 80 000 квадратни метра. През следващите месеци ще бъде изградена нова сграда, за да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да започне до края на 2023 г. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г., до окончателното завършване на новата сграда.

Продуктите ще продължат да се използват в електронни превозни средства и хибридни модели с plug-in за европейския пазар. Необходимите електронни блокове за управление също ще се произвеждат директно на място. За тази цел бизнес звената за електрически нагреватели и автомобилна електроника в рамките на групата Ебершпехер работят в тясно сътрудничество. Когато стартира производството, екипът в Русе ще има около 150 служители. През следващите години персоналът ще нарасне до 500 служители.

Непрекъснато разширяване на производствените операции в световен мащаб

С новото местоположение Ебершпехер целенасочено разширява производствените си операции, както за електрически нагреватели, така и за управление на автомобилите. Бизнес звеното за електрически нагреватели се разраства от Херксхайм в Германия (където производството започва през 1998 г.), с производствени обекти в Китай (Пекин/Тяндзин) и Полша (Олава). Ебершпехер произвежда основната технология на нагревателите, PTC керамиката, в Хермсдорф, Германия, от 2016 г. Досега Аутомотив електроникс произвеждаше електронните блокове за управление в Германия (Ландау, от 2001 г.) и Китай (Тяндзин, от 2019 г.) .

Поради нарастващия пазар за леки пътнически автомобили с батерии, Ебершпехер очаква търсенето на електрически нагреватели да нарасне рязко през следващите години. Към днешна дата около четири милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтови нагреватели на Ебершпехер.

Контакт и информация за набиране на персонал:

Кандидатите за работа могат да се свържат с Христина Бончева на и-мейл: [email protected]

Глобални медийни контакти:

Аня Кауфер

Ръководител на корпоративните комуникации

Група Ебершпехер

Телефон : +49 711 939-0250

[email protected]

Относно Ебершпехер:

С приблизително 10 000 служители в 80 места по целия свят, Групата Ебершпехер е един от водещите разработчици и доставчици на системи в автомобилната индустрия. Семейният бизнес, със седалище в Еслинген ам Некар, представя иновативни решения в изпускателната технология, автомобилната електроника и управлението на топлината за широк спектър от типове превозни средства. При двигатели с вътрешно горене или хибридни двигатели и в електронната мобилност компонентите и системите на Ебершпехер осигуряват по-голям комфорт, по-висока безопасност и чиста околна среда. Ебершпехер проправя пътя за бъдещи технологии като мобилни и стационарни приложения на горивни клетки, синтетични горива, както и използването на водород като енергиен носител. През 2020 г. Групата е генерирала приходи от над 4,9 милиарда евро

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    30
    СОЦиопат
    Малко известен факт в българското общество е, че при първия от трите фалита на тоталитарното управление на Българската комунистическа партия (БКП) през 1960 г. тогавашният партиен лидер, тайно от партията, правителството и народа продава златния резерв от 20,1 тона на СССР, за да погаси част от кредитите, предоставени му от Москва. Тези факти са разкрити от журналиста Христо Христов, основател на сайта desebg.com, в документалната му книга „Тайните фалити на комунизма” (2007), изд. „Сиела”. Той е единственият изследовател на тоталитарния комунистически период, който иска и получава достъп до секретното дело №4/1990 на прокуратурата за установяване на причините за икономическата катастрофа, завещана от управлението на БКП през 1989 г.
  • 6
    29
    Който и да е
    Те вашите хора от диктатурата на пролетариата, все още управляват и са на власт, така че какво бленувате по отминалите славни социалистически години, като те продължават? Само липсват Мирчо Спасов и компания. А кога България е изнасяла компютри, май само в мокрите сънища на другаря Живков......
  • 2
    28
    До 27
    Скъсали с реалността кукувисти да не се обаждат. Не знам още колко пъти трябва да фалира държавата под червен контрол за да ви дойде акъля в главата, че каквото се е говорило по "Първа" за великия възход и напредък на развития ЦОЦиализъм няма нищо общо с истината. Най-бедна в източния блок след Албания и Румъния, с най-слаба армия във Варшавския договор, с брутален външен дълг и свръхизлишък от неконкурентни стоки. Само човек без мозък ще иска да се върне това време и ще смята, че БЪЛГАРИЯ е била по-добре. Ганьо е ясен - дай му да Иде евтини кебапчета, да пиЙ "Шуменско" с утайка и да Ибе евтината кака Цонка от А вход.
  • -3
    27
    Spermaman
    №23, ти вярваш ли си изобщо? Кога го изплатихме оня вънешен дълг дето бил 60% от БВП. Или сега БВП-то ни е по-голямо, смях. Тогава сме били 9 млн, изнасяхме металургия, компютри, интегрални схеми, запаметяващи устройства, машини, и т.н. Сега сме 6 млн, от тях 2 млн. пенсионери, и 1 млн. цигани които живеят в 16 век. Сега ли имаме по-голямо БВП от тогава? Мършо, точно по онова време, нямаше такива които не искат да работят и да стоят на помощи. Който не искаше отиваше в Строителни Войски. Точно те направиха пътищата и сложиха релсите по които ти си возиш хемороидясалия дирник. Отделно смотаняко БВП нищо не означава, в една държава с заплата 100лв и подстрижка 1лв, а в друга заплата 1000лв и пострижка 10лв, качеството на живота е едно и също, но БВП-то на първата ще е 10 пъти по-голямо. Видяхме, и тепърва ще виждаме капитализъма до къде ще ни докара. Как е, харесва ли ти инфлацийката която ти спретнаха твоите западни хомо-приятели. Веселото тепърва започва.
  • 2
    26
    до 25
    Твоята тиква пък много плътна - пълна основно с лайна. Че направи компетентно изказване, бе гъз!:) Стига си мятал фъшкии! :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари