Джордж Сорос е финансирал 253 групи журналисти и активисти в цял свят

0
Това твърди доклад на американския Медиен изследователски център (MRC)
Това твърди доклад на американския Медиен изследователски център (MRC) Снимка: БГНЕС

Това твърди доклад на американския Медиен изследователски център (MRC)

Милиардерът Джордж Сорос е инвестирал повече от 32 милиарда долара в своите организации и е установил връзки с редица добре известни медийни фигури в САЩ и чужбина чрез финансиране, което “вдъхновява” милиони хора с възгледите си.

Това твърди доклад на американския Медиен изследователски център (MRC), цитиран от “Фокс Нюз”, предава Епицентър.бг.

MRC е идентифицирал най-малко 54 видни медийни фигури (сред тях, например, журналисти от водещи организации като Ен Би Си и “Вашингтон Пост”), свързани с организации, пряко финансирани от Сорос.

Изследването на организацията идентифицира 253 групи журналисти и активисти в САЩ и по света, които са получили финансиране от благотворителни организации на Сорос между 2016 и 2020 година.

Това позволява на милиардера да “остави несравнима следа в световните медии, финансирайки идеи като намаляванетона ресурсите за американската полиция и “ЛГБТ фанатизма” по света, посочва докладът.

Fox News твърди, че либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в САЩ и в чужбина чрез парични средства, които предоставя на свързани с тях групи.

"Над 32 млрд. долара, които левият милиардер Джордж Сорос е налял в своите организации, за да разпространява радикалната си програма за "отворено общество" по отношение на абортите, марксистката икономика, антиамериканизма, обезкървяването на полицията, екологичния екстремизъм и ЛГБТ фанатизма по света, са му донесли дивиденти", пишат анализаторите от MRC Business Джоузеф Васкес и Даниел Шнайдер.

"Всъщност финансирането му е помогнало да установи връзки с някои от най-известните медийни личности в САЩ и в чужбина, които помагат за ежедневното индоктриниране на милиони хора с неговите възгледи. MRC Business откри поне 54 видни медийни фигури, които са свързани със Сорос чрез връзките си с организации, които той финансира", продължават Васкес и Шнайдер.

"Сред тях са личности като водещия на "NBC Nightly News" Лестър Холт и изпълнителния редактор на "The Washington Post" Сали Бъзби. Тази мрежа от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, как отразяват тези истории и какви истории не отразяват", пишат Васкес и Шнайдер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    А бе...
    Това мръсният чифутски боклук няма ли да вече мре? Че отдавна му е време на изкуфялника!
  • -9
    2
    до 1
    да го духаш. Путин е топ злодеят. всички телевизии го пропагандират.
  • 13
    1
    Аь
    Този човек е най-голямото зло за вселената.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари