Ролята на медиите срещу домашното насилие ще дискутират в Русе

1
Експерти от Клуб „Отворено общество“ – Русе ще споделят с журналистите различни иновативни подходи как да бъде разпознавано домашното насилие
Експерти от Клуб „Отворено общество“ – Русе ще споделят с журналистите различни иновативни подходи как да бъде разпознавано домашното насилие

Експерти от Клуб „Отворено общество“ – Русе ще споделят с журналистите различни иновативни подходи как да бъде разпознавано домашното насилие

На 22 февруари /четвъртък/ от 10:00 ч. в Зала 1 на Областната администрация ще се проведе среща с представителите на регионалните медии. По време на срещата експерти от Клуб „Отворено общество“ – Русе ще споделят с журналистите различни иновативни подходи как да бъде разпознавано домашното насилие и как да бъде отразявано пред обществеността, така че да бъдат напълно защитени правата на пострадалите.

Фокусът на срещата ще бъде върху актуалната законодателна рамка, касаеща насилие, основано на пола, видовете домашно насилие, както и гражданско-правните способи на защита и етични норми при отразяване на домашно насилие с фокус върху ромската общност. Ще бъдат обсъдени и възможностите за проактивна информационна кампания за защита от всички форми на домашно насилие.

Инициативата се реализира в рамките на проект „Партньорство с кауза“, който се реализира от Сдружение „Център „Динамика“ – Русе в партньорство с Клуб „Отворено общество“ – Русе и Областната администрация, финансиран по Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021 г. Подобни обучения бяха направени сред представители на местната и държавната власт, учениците в региона, както и ромската общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Дядо Йоцо
    МЕДИИТЕ СА ПРОСТИТКИ! И НАЦИОНАЛНИТЕ И РЕГИОНАЛНИТЕ! ЕДНИ СА НА ПАРТИЙНИ ХРАНИЛКИ , ДРУГИ НА ФИРМЕНИ, ТРЕТИ И НА ДВЕТЕ НЯМА НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ!
  • 0
    2
    Без полза
    И да поставяте минуси няма да решите проблемите с домашното насилие. На всички е ясно, че говоренето по подобни сбирки не дава резултати, иска се друга стратегия. Поучете се от страни с опит и добри резултати.
  • 3
    1
    Оф, пак ли
    Медийни "динамични" анонси за псевдо мероприятия по проекти за усвояване на финансиране и без значим ефект. Говорят се едни неща от едни "експерти", отчитат се дейности, а случаите на жертви на домашно насилие се увеличават, вместо да намаляват. Тези хора не разбраха ли, че само с говорене не се получава промяна и домашното насилие ескалира, всеки ден по медиите се съобщава за ужасяващи случаи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари