Джо Байдън пристигна в Израел

0
Държавният глава на САЩ бе посрещнат от израелския премиер Бенямин Нетаняху
Държавният глава на САЩ бе посрещнат от израелския премиер Бенямин Нетаняху Снимка: БТА

Държавният глава на САЩ бе посрещнат от израелския премиер Бенямин Нетаняху

Американският президент Джо Байдън пристигна в Израел. Визитата се случва на фона на новия разпален конфликт между израелците и "Хамас".

На летището в Тел Авив държавният глава на САЩ бе посрещнат от израелския премиер Бенямин Нетаняху. Целият Тел Авив е под блокада, а стотици въоръжени израелски сили за сигурност са образували пръстен около мястото, на което разговарят Байдън и Нетаняху, съобщи BBC, предава "Дарик".

Минути след пристигането, започна и пресконференцията на двамата лидери. Джо Байдън заяви, че пристига в Израел, за да покаже ясно "на чия страна са САЩ в конфликта". Той подчерта, че има доказателства, че болницата в Газа не е атакувана от израелските сили, а от "другата страна".

Американският президент описа атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври като "клане" и каза, че "не е хипербола" да каже, че те са "заклали" 1300 души, включително 31 американци. "САЩ ще продължат да подкрепят Израел", категоричен беше Байдън. „Очаквам с нетърпение да проведем дискусия за това какво ще се случи оттук нататък“, обърна се той към Нетаняху. Израелският премиер от своя страна нарече Байдън „истински приятел“ и приветства „дълбоко вълнуващото“ му решение да посети Израел по време на войната.

Бенямин Нетаняху призова цивилизованият свят да се обедини, за да победи "Хамас" по същия начин, по който е направил това с "Ислямска държава".

Ние ще победим "Хамас" и ще премахнем тази ужасна заплаха от живота ни“, заяви израелският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Иван
    Ама ,те и двамата са посрани отдавна,особено евреина...
  • 2
    1
    Sтанко
    Да не се наложи да се изнасяте като посрани, така както от Афганистан???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари