Двойно по-евтино паркиране в Букурещ от утре

3
В целия град таксата за един час на обществен паркинг ще бъде 5 леи
В целия град таксата за един час на обществен паркинг ще бъде 5 леи

Жителите на румънската столица ще имат специални абонаменти

Нови, по-ниски цени за паркиране в Букурещ влизат в сила от 1 март (сряда). В целия град таксата за един час на обществен паркинг ще бъде 5 леи (2 лева) . Досега паркирането в центъра излизаше 10 леи (4 лева) на час.

Тарифата ще важи от понеделник до петък между 08:00 и 20:00 часа. В останалото време паркирането ще е безплатно, включително на официални празници. Изключение ще правят паркингите в района на площад "Унири", улица "Каля Викторией", площад "Революция", площад "Виктория", зоната около Парламента, пазара "Обор", информира БТА.

Жителите на столицата ще имат специални абонаменти. Те ще плащат само 50 леи (20 лева) на месец или 500 леи (200 лева) на година. За останалите абонаментът ще струва 25 леи (10 лева) на ден и 500 леи (200 лева) на месец. С него ще може да се паркира навсякъде в зоните, маркирани в синьо.

Автобуси и други превозни средства, които обслужват кинематографичната индустрия, ще плащат по 20 леи (8 лева) на час от понеделник до неделя. Паркомясто, необходимо за зареждане на електрически превозни средства, ще струва 300 леи (120 лева) на месец.

От кметството в Букурещ са предвидили и санкции за режима за обществено паркиране. 200 леи (80 лева) глоба и скоба грозят всеки, който остави колата си на обществен паркинг и не заплати таксата в рамките на 15 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    hah
    Най - бедните най добре ги ебат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари