Хиляди посетители заляха фестивал за чревоугодници в Букурещ

0

И утре жителите и гостите на румънската столица ще могат да опитат най-различни специалитети

Фестивал на уличната храна се провежда в Букурещ този уикенд. Днес до 23:00 ч. и в неделя от 13:00 до 23:00 ч. на един от най-големите булеварди - “Киселеф”, жителите и гостите на румънската столица могат да опитат най-различни специалитети.

В общо 50 каравани търговците привличат посетителите с ястия, вдъхновени от всички кухни на света. Като например бриош - сладко козуначено хлебче по френска рецепта, пълно със сладолед за 32 леи (13 лв.), брецел вурст за 40 леи (16 лв.) или чурос - пържено тестено изделие, популярно в Латинска Америка за 20 леи (8 лв.).

Големи опашки се извиха пред щандовете за хамбургери (40 леи - 16 лв.) и ръчно направен сладолед (25 леи - 10 лв.). Проверка на БТА установи, че цената на хотдога варира между 29 и 40 леи (12 лв. - 16 лв.), пържените картофки са 15 леи (6 лв.), блюда с ливанска храна се продават за 45 леи, палачинка с течен шоколад струва 20 леи (8 лв.), гофрета - 19 леи (7,50 лв.), чийзкейк - 29 леи (12 лв.).

Някои от фургоните привличаха с външен вид, други със закачливи надписи като: “Яж сега, пази диета после”, “Ела румънец, тръгни си мексиканец”. В истинска атракция и желано място за фотосесия се превърна най-малкото камионче, наречено "Шампанария", където се предлагаше шапманско в пластмасови високи чаши - имитация на оригиналните.

Хиляди посетители дойдоха на Фестивала на уличната храна в Букурещ още в първите часове след откриването му. Въпреки че движението по и около булевард “Киселеф”, където се провежда събитието, е ограничено, голяма колона от най-различни на цвят мотопеди премина наблизо, охранявана от полицейски кордон. Причината е началото на новия мотосезон, научихме от БТА.

Освен слънчевото време и температурите от почти 20 градуса, имаше още една причина в съботния ден жителите и гостите на Букурещ да изберат да са навън. В града за девети път се провежда Color Run (Цветен маратон) - събитието събира 200 000 участници и е вид еуфорично състезание в цветове, което празнува здравето, щастието и оригиналността. В него няма победители и награди, по цялото петкилометрово трасе бегачите се посипват един друг с цветен прах - идея, тръгнала от Финикс, Аризона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    daskal
    До 2 - Така е. И ще стават все по-високи ЗА НАС. Въпрос на жизнен стандарт. Представи си колко струват тези неща в Швейцария например.
  • 3
    2
    Josh
    Цените са високи ми се струва.
  • 4
    1
    Русенец
    Това е европейска столица, не като изкуствено създадената наша такава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари