Двойно падат сметките за ТЕЦ в Русе

0
Над 65 % от клиентите на Топлофикация Русе са се възползвали през януари от програмата „Изряден клиент“
Над 65 % от клиентите на Топлофикация Русе са се възползвали през януари от програмата „Изряден клиент“

Над 65 % от клиентите на Топлофикация Русе са се възползвали през януари от програмата „Изряден клиент“, която дружеството въведе за този отоплителен сезон. Тя дава възможност на клиентите, които са лоялни към ТЕЦ-а, да се възползват от ежемесечни отстъпки за отопление и битова гореща вода.

„Само за последните два месеца русенци са спечелили 1 000 000 лв. Изрядните ни клиенти са платили 360 000 лв. по-малко през декември и 640 000 по-малко през януари“, заяви в интервю по Дарик изпълнителният директор на Топлофикация Русе.

Миналата година дружеството стартира програмата „Изряден клиент“ Тя предвижда хората, които си плащат редовно сметките да плащат по-малко. Така бе въведена пределна цена на топлоенергията и горещата вода. Топлинната енергия беше остойностена по 1, 50лв. на кв.м. Така за жилище от 100 кв.м. пределната цена, която плаща клиента е 150 лв. независимо, че е потребил повече. Ако е изразходил по-малко топлинна енергия, плаща това, което дължи.

Пределни цени има въведени и за топлата вода. 1 куб.м. струва 8 лв. Цената на 2 куб.м. е 12 лв., а 3 кубика са 15 лв. Ако лоялния клиент изразходва над три кубика вода плаща само 15 лв.

Направения анализ от Топлофикация Русе показва, че се сметките до 50 лв. са се увеличили двойно. С около 10 % се покачват и сметките от 50 до 100 лв. Двойно пада броят на сметките от 100 до 150 лв. , а сметките над 200 лв. са едва 0,26 %.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари