Две верижни катастрофи по пътя Русе - Бяла

1

Две верижни катастрофи станаха днес по пътя между Русе и Бяла, заради лошото време и неспазване на дистанция.

При първата, която стана около 11:40 часа, три коли, микробус и ТИР се блъснаха на разклона за село Пиргово. Според разказ на един от водачите, участвал в катастрофата, шофьорка на "Лада" е правила обратен завой на разклона, предаде briagnews.bg. 

Тогава леката кола е ударена от румънски ТИР "Ивеко" и от идващия зад нея пътнически микробус "Пежо". Той се движел по линията Русе - Две могили, но в него не е имало пътници. В микробуса се блъснал автомобил "Тойота", а в него "Опел". За щастие при инцидента няма пострадали хора, а са нанесени само материални щети по превозните средства. Пътничка от едната кола се оплакваше от леки болки в гръдния кош.

На мястото обаче бяха само полицейски автомобили. Катастрофиралите возила вече бяха изместени, за да не пречат на движението и на преминаващите в двете посоки не се налагаше да чакат. Шофьори коментираха, че участъкът, където е разклонът за село Пиргово, е доста опасен и там редовно стават инциденти.

Втората верижна катастрофа стана около 18 часа на километър преди Индийската колиба в посока към Русе. Там заради неспазване на дистанция са се блъснали 3 автомобила. Виждайки катастрофата обаче, шофьорка на "Мерцедес" натиска рязко спирачките, за да намали и в колата се удря идващият зад нея автомобил. Към мястото бяха изпратени линейка и автомобили на полицията.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари