Две деца са сред новозаразените с COVID-19 в Русе

0
Регистрирани са още двама мъже и пет жени за последните 24 часа
Регистрирани са още двама мъже и пет жени за последните 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани девет нови случая на коронавирус.

Става дума за двама мъже и пет жени между 18 и 88 години, както и за две момичета на 9 и 16 години. Всички те са от гр. Русе.

Мъжете, които са на 33 и 46 години, както и 88-годишна жена са хоспитализирани в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. И тримата са в стабилно състояние. Останалите шест души са на домашна изолация, без сериозна клинична симптоматика.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна вече 282-ма души, като активните случаи към момента са 62. От тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 38 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 206, като 57 от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

За съжаление през вчерашния ден е починала жена на 91-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“. Тя е била с положителен PCR тест и съответно е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Жената е имала и придружаващи сърдечно-съдови заболявания, като още при приемането си в лечебното заведение е била в тежко състояние. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от област Русе станаха 14, като осем от тях са от дома за стари хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари